Статті

Що готують на Великдень у різних країнах світу

Що готують на Великдень у різних країнах світу?

МЕКСИКА: капіротада

Це традиційний хліб, який готують в Мексиці на Великдень. Його консистенція більше схожа на пудинг, аніж на хліб. Начинка капіротади складається з твердого сиру, сухофруктів і кориці.

АРГЕНТИНА: торт Паскуаліно

Це дуже смачна аргентинська страва з яйцем і шпинатом. Особливість пирога полягає в тому, що в нього розбивають яйця вже під час приготування.

ІСПАНІЯ: хорнасо

Це іспанська паска, основною складовою якої є сосиски. По суті, це хліб, начинений сосисками і яйцем.

ГРЕЦІЯ: кулуракія

Коли в Греції наближається свято Великодня, місцеві жителі починають пекти печиво під назвою кулуракія, до складу якого входить гвоздика, кунжут і ваніль.

НІДЕРЛАНДИ: керстстол

Керстстолом нідерландці називають великодній хліб. Його смак схожий на смак пирога, і в цьому немає нічого дивного, оскільки начинка цього хліба складається з горіхів, свіжих фруктів і джему.

МАЛЬТА: фіголлі

На Мальті на Великдень випікають печиво у формі різних фруктів, тварин, авто, квітів тощо. Фіголлі прикрашають яскравою глазур’ю.

АВСТРІЯ: райндлінг

Австрійці у великодню неділю вдаються до приготування паски, що дуже схожа на українську. В пиріг додають родзинки, курагу, ром, суміш горіхів і корицю.

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ: симнела

Згадаймо і Велику Британію. Тут на це свято подають торт з фруктів, який прикрашають кульками з марципану. Загалом має бути 11 кульок – на честь апостолів (не рахуючи Іуду).

НІМЕЧЧИНА: шинка в хлібі

Німці на Великдень ласують шинкою у хлібі. Готувати її дуже просто: шинку загортають у тісто і випікають у духовій шафі.

***

Радимо приготувати дуже смачні польські цвіклі.

Польські цвіклі з вишнями

Це традиційна страва польської кухні, подекуди її готують і на заході нашої країни.

Вам знадобляться:

  • Буряк – 2-3 штуки середнього розміру,
  • заморожені вишні без кісточок – 200 грамів,
  • тертий хрін – 4-5 столових ложок,
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Буряк відварити, вишні розморозити.
  2. Буряк натерти на дрібній тертці.
  3. Вишню не надто дрібно порізати, зберігаючи сік, що стік при розморожуванні та нарізанні.
  4. Вишні разом з соком покласти в невелику каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  5. У великій мисці змішати разом вишні, буряк, сіль та хрін.
  6. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на добу, так смак страви стане яскравішим.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Статті

Товщина тротуарної плитки: що потрібно знати перед покупкою

При виборі тротуарної плитки більшість покупців насамперед звертають увагу на зовнішній вигляд: форму, колір, фактуру.…

18/04/2025 23:57
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 19 квітня

Тепла погода чи знову заморозки і сніг? Чого очікувати українцям у суботу? Синоптики зробили детальний…

18/04/2025 23:32
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 19 квітня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

18/04/2025 23:02
  • Новини

Ніжна, соковита, просто тане у роті: найсмачніший і найпростіший рецепт домашньої ковбаси

Домашня ковбаса готується дуже просто і швидко! Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

18/04/2025 21:41
  • Новини

Полуниця буде солодшою, ніж цукор: як забрати з ягід кислоту

Полуниця може бути красивою, стиглою, але на смак – як лимон? Розповідаємо, як цього уникнути.

18/04/2025 21:32
  • Новини

Тарифи на прибирання прибудинкової території виросли: чи обов’язково платити за цю комунальну послугу

Комунальні тарифи в Україні продовжують зростати. Зокрема, виріс тариф на прибирання прибудинкової території. Та чи…

18/04/2025 20:46