Статті

Що готують на Великдень у різних країнах світу

Що готують на Великдень у різних країнах світу?

МЕКСИКА: капіротада

Це традиційний хліб, який готують в Мексиці на Великдень. Його консистенція більше схожа на пудинг, аніж на хліб. Начинка капіротади складається з твердого сиру, сухофруктів і кориці.

АРГЕНТИНА: торт Паскуаліно

Це дуже смачна аргентинська страва з яйцем і шпинатом. Особливість пирога полягає в тому, що в нього розбивають яйця вже під час приготування.

ІСПАНІЯ: хорнасо

Це іспанська паска, основною складовою якої є сосиски. По суті, це хліб, начинений сосисками і яйцем.

ГРЕЦІЯ: кулуракія

Коли в Греції наближається свято Великодня, місцеві жителі починають пекти печиво під назвою кулуракія, до складу якого входить гвоздика, кунжут і ваніль.

НІДЕРЛАНДИ: керстстол

Керстстолом нідерландці називають великодній хліб. Його смак схожий на смак пирога, і в цьому немає нічого дивного, оскільки начинка цього хліба складається з горіхів, свіжих фруктів і джему.

МАЛЬТА: фіголлі

На Мальті на Великдень випікають печиво у формі різних фруктів, тварин, авто, квітів тощо. Фіголлі прикрашають яскравою глазур’ю.

АВСТРІЯ: райндлінг

Австрійці у великодню неділю вдаються до приготування паски, що дуже схожа на українську. В пиріг додають родзинки, курагу, ром, суміш горіхів і корицю.

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ: симнела

Згадаймо і Велику Британію. Тут на це свято подають торт з фруктів, який прикрашають кульками з марципану. Загалом має бути 11 кульок – на честь апостолів (не рахуючи Іуду).

НІМЕЧЧИНА: шинка в хлібі

Німці на Великдень ласують шинкою у хлібі. Готувати її дуже просто: шинку загортають у тісто і випікають у духовій шафі.

***

Радимо приготувати дуже смачні польські цвіклі.

Польські цвіклі з вишнями

Це традиційна страва польської кухні, подекуди її готують і на заході нашої країни.

Вам знадобляться:

  • Буряк – 2-3 штуки середнього розміру,
  • заморожені вишні без кісточок – 200 грамів,
  • тертий хрін – 4-5 столових ложок,
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Буряк відварити, вишні розморозити.
  2. Буряк натерти на дрібній тертці.
  3. Вишню не надто дрібно порізати, зберігаючи сік, що стік при розморожуванні та нарізанні.
  4. Вишні разом з соком покласти в невелику каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  5. У великій мисці змішати разом вишні, буряк, сіль та хрін.
  6. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на добу, так смак страви стане яскравішим.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп здоров’я на листопад 2025: поради зірок для міцного імунітету

Листопад – місяць турботи про себе. Осінь вступає у свої права, і наш організм потребує…

28/10/2025 19:44
  • Новини

Чи повинні переселенці повідомляти Пенсійний фонд про своє працевлаштування

Пенсійний фонд України нагадав: переселенці, які отримують допомогу на проживання, мають повідомити про будь-які зміни,…

28/10/2025 18:59
  • Новини

Знищено головний склад ліків у Києві — чи загрожує Україні дефіцит медикаментів

Втрати оцінюють у 100 мільйонів доларів. Як атака РФ вдарила по українському ринку медикаментів?

28/10/2025 18:30
  • Новини

Кому потрібно повторно зареєструвати квартиру: роз’яснюємо правила

Внесення даних до електронного реєстру допоможе уникнути проблем під час продажу чи успадкування житла.

28/10/2025 17:59
  • Новини

Україна готує мобілізацію пенсіонерів: кого можуть призвати до війська

Тих, хто ще не старий для служби, можуть призвати в армію. У Міноборони пояснили, хто…

28/10/2025 17:30
  • Новини

В Україні різко переписали ціни на картоплю: що на нас чекає

В Україні зафіксовано тимчасову зміну цін на картопля. Проте експерти попереджають: вже з настанням холодів…

28/10/2025 17:04