Статті

Що готують на Великдень у різних країнах світу

Що готують на Великдень у різних країнах світу?

МЕКСИКА: капіротада

Це традиційний хліб, який готують в Мексиці на Великдень. Його консистенція більше схожа на пудинг, аніж на хліб. Начинка капіротади складається з твердого сиру, сухофруктів і кориці.

АРГЕНТИНА: торт Паскуаліно

Це дуже смачна аргентинська страва з яйцем і шпинатом. Особливість пирога полягає в тому, що в нього розбивають яйця вже під час приготування.

ІСПАНІЯ: хорнасо

Це іспанська паска, основною складовою якої є сосиски. По суті, це хліб, начинений сосисками і яйцем.

ГРЕЦІЯ: кулуракія

Коли в Греції наближається свято Великодня, місцеві жителі починають пекти печиво під назвою кулуракія, до складу якого входить гвоздика, кунжут і ваніль.

НІДЕРЛАНДИ: керстстол

Керстстолом нідерландці називають великодній хліб. Його смак схожий на смак пирога, і в цьому немає нічого дивного, оскільки начинка цього хліба складається з горіхів, свіжих фруктів і джему.

МАЛЬТА: фіголлі

На Мальті на Великдень випікають печиво у формі різних фруктів, тварин, авто, квітів тощо. Фіголлі прикрашають яскравою глазур’ю.

АВСТРІЯ: райндлінг

Австрійці у великодню неділю вдаються до приготування паски, що дуже схожа на українську. В пиріг додають родзинки, курагу, ром, суміш горіхів і корицю.

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ: симнела

Згадаймо і Велику Британію. Тут на це свято подають торт з фруктів, який прикрашають кульками з марципану. Загалом має бути 11 кульок – на честь апостолів (не рахуючи Іуду).

НІМЕЧЧИНА: шинка в хлібі

Німці на Великдень ласують шинкою у хлібі. Готувати її дуже просто: шинку загортають у тісто і випікають у духовій шафі.

***

Радимо приготувати дуже смачні польські цвіклі.

Польські цвіклі з вишнями

Це традиційна страва польської кухні, подекуди її готують і на заході нашої країни.

Вам знадобляться:

  • Буряк – 2-3 штуки середнього розміру,
  • заморожені вишні без кісточок – 200 грамів,
  • тертий хрін – 4-5 столових ложок,
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Буряк відварити, вишні розморозити.
  2. Буряк натерти на дрібній тертці.
  3. Вишню не надто дрібно порізати, зберігаючи сік, що стік при розморожуванні та нарізанні.
  4. Вишні разом з соком покласти в невелику каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  5. У великій мисці змішати разом вишні, буряк, сіль та хрін.
  6. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на добу, так смак страви стане яскравішим.

Читайте  також:

Новое на сайте

  • Новини

Грошова допомога в розмірі 1200 гривень на місяць: як подати заявку на виплати

Частина українців можуть отримати грошову допомогу від міжнародної організації. Куди звертатися для отримання виплат.

07/06/2025 13:20
  • Новини

Пенсію в Україні хочуть збільшити на понад 2000 гривень: хто отримає підвищення

Деякі українські пенсіонери можуть отримати суттєве підвищення пенсійних виплат. Коли чекати цих змін.

07/06/2025 12:04
  • Новини

Відновлено реєстрацію на отримання продуктових наборів: як отримати гуманітарну допомогу

Частина українців можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування. Куди звертатися за продуктовим набором.

07/06/2025 10:00
  • Новини

Вистачить і 15 років стажу: трьом категоріям українців дозволили виходити на пенсію в 50 років

У 2025 році, щоб вийти на пенсію за віком в Україні, потрібно мати відповідний страховий…

07/06/2025 08:12
  • Новини

Як часто треба перезавантажувати телефон, щоб він працював без перебоїв: поради експертів

Більшість із нас часто забуває про перезавантаження смартфона. Але ця звичка здатна серйозно вплинути на…

07/06/2025 07:32
  • Новини

Пенсії по інвалідності в Україні: як змінилися суми виплат у червні

Особам, які через стан здоров’я частково або повністю втратили працездатність, держава виплачує пенсію по інвалідності.…

07/06/2025 06:34