Вівторок, 1 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити булгур: дрібниці вирішують все

Як правильно варити булгур: дрібниці вирішують все

Этот материал также доступен на русском языке
Булгур - це крупа з обробленої окропом, висушеної та роздробленої пшениці.

Його часто використовують у кухнях Близького Сходу, Кавказу та Балкан. Він багатий на клітковину, білок і вітаміни групи B, що робить його корисним доповненням до раціону.

Як правильно готувати булгур?

  • Булгур не потребує промивання.
  • Перед варінням його можна злегка обсмажити на рослинній олії або вершковому маслі – це додасть йому приємного горіхового присмаку.
  • Далі заливаємо гарячою водою в пропорції 1:2 (на склянку крупи – дві склянки води), солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, поки рідина не вбереться.

Зварити булгур можна з овочами – наприклад, з цибулею та морквою, попередньо їх обсмаживши, а для аромату додати часник.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні