Його часто використовують у кухнях Близького Сходу, Кавказу та Балкан. Він багатий на клітковину, білок і вітаміни групи B, що робить його корисним доповненням до раціону.
Як правильно готувати булгур?
- Булгур не потребує промивання.
- Перед варінням його можна злегка обсмажити на рослинній олії або вершковому маслі – це додасть йому приємного горіхового присмаку.
- Далі заливаємо гарячою водою в пропорції 1:2 (на склянку крупи – дві склянки води), солимо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, поки рідина не вбереться.
Зварити булгур можна з овочами – наприклад, з цибулею та морквою, попередньо їх обсмаживши, а для аромату додати часник.
Читайте також: