Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.
Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему), що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.
Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.
Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.
Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.
Юлія Сущенко
Вас також можуть зацікавити новини:
У березні на пенсіонерів очікує чергове підвищення пенсій - індексація. Хто може розраховувати на додаткові…
Російські війська продовжують обстрілювати мирні населені України. На фронті ситуація залишається складною.
Зберігати яйця у холодильнику чи на балконі? Скласти їх у коморі чи на прохолодному підвіконні?…
13 лютого в Україні відзначають Всесвітній день радіо, День подруг та Міжнародний день шаурми. Християни…
Сало – улюблений продукт багатьох українців. Сьогодні пропонуємо рецепт засолювання, який вам точно сподобається.
Які таємниці бережуть рушники у ванній кімнаті, і як часто їх потрібно міняти та прати?