Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.
Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему), що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.
Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.
Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.
Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.
Юлія Сущенко
Вас також можуть зацікавити новини:
В яких числах приходить пенсія та як дізнатися про її нарахування. Все що потрібно знати…
Три методи осінньої висадки полуниці та інші важливі подробиці. Ось що радять досвідчені садівники.
Фінустанова встановила додаткову комісію. За що тепер треба доплачувати?
Легкий десерт без цукру. Як швидко зробити печиво з вівсянки та сухофруктів
У Польщі троє чоловіків напали на громадян України. Поліція оперативно відреагувала, зловмисників затримали.
НКРЕКП скоригувала тарифи – в Україні готуються до нової хвилі підвищень цін на світло. Розповідаємо,…