Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.
Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему, що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.
Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.
Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.
Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.
Юлія Сущенко
Вас також можуть зацікавити новини:
Чому українцям почали надходити повідомлення про скасування реєстрації місця проживання та кому це загрожує?
Чимало городників вже зараз запасаються насінням для наступного року. Які ж сорти огірків будуть найурожайнішими?
Хочете швидко приготувати дуже смачну закуску? Цей паштет – саме те, що вам треба!
Через кілька тижнів в Україні змінять умови виходу на пенсію для всіх. Що саме зміниться?
У головній компанії-газопостачальнику країни "Нафтогазі" заявили про новий спосіб оплати за блакитне паливо. Що треба…
Чому частина платежів за програмою "Зимова підтримка" доводиться відхиляти і що не можна купити на…