Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.
Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему), що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.
Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.
Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.
Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.
Юлія Сущенко
Вас також можуть зацікавити новини:
Навіть досвідчені господині іноді припускаються цієї помилки, у результаті чого огірки втрачають хрусткість. Як цього…
У 2025 році в Україні вже відбулося підвищення мінімальних пенсій — завдяки індексації, яка проводилася…
Синоптики прогнозують погоду переважно без опадів, лише подекуди грози. Дощі з грозами вдень найімовірніші на…
Що кажуть фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У день святкування Почаївської ікони Церква згадує чудеса, явлені через образ Пресвятої Богородиці. Ця ікона…
Відчуваєте, що підйом сходами став стомлюючим, а сумки здаються важчими? Це може бути не просто…