Гвоздика – дуже поширена пряність з насиченим смаком і ароматом, що запам’ятовується. Насправді це бутони гвоздикового дерева сізігіум, що не розкрилися, яке відноситься до сімейства миртових.
Спеція багата на масла, до її складу входять:
Завдяки такому складу гвоздика чинить на організм знеболювальну, антисептичну, антибактеріальну та противірусну дію. Вона допомагає виведенню з організму зайвої рідини, зменшує запальні процеси у ротовій порожнині, має глістогінну дію.
Гвоздика (приправа) допоможе посилити травні процеси та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.
Для цього потрібно розжувати 2 бутони гвоздики з 1 чайною ложкою меду за 15 хвилин до їди.
Гвоздика корисна при коліті, метеоризмі, допоможе впоратися з гастритом зі зниженою кислотністю.
Рекомендується вона і для повних людей: стимуляція травних процесів та нормалізація обміну речовин допоможе швидше схуднути.
Але є протипоказання. При виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, а також підвищеному тиску не можна застосовувати цей метод.
Вам буде цікаво:
Сучасний ринок спортивного харчування переповнений яскравими упаковками та гучними гаслами: "без цукру", "sugar free", "0%…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Природний екстракт прополісу здатний не лише зміцнити коріння та пагони, а й підвищити стійкість рослин…
Ніжний бульйон, м’яке куряче м’ясо та пухкі галушки з легким ароматом часнику — цей суп…
Подорож маршрутом Ужгород – Будапешт стала одним із найпопулярніших напрямків для жителів західної України, студентів, туристів та…