Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКорисні спеції для тих, кому за...

Корисні спеції для тих, кому за…

Этот материал также доступен на русском языке
Правильний раціон - запорука здоров'я. Медики назвали спеції, які обов'язково мають бути в раціоні людей, які переступили 50-річний рубіж. Це лавровий лист, куркума, імбир та гвоздика.

Лавровий лист

Лавровий лист допомагає очищати організм від солей, що часто відкладаються у суглобах. А ще ця пряність добре знижує цукор у крові при вираженому цукровому діабеті. При регулярному вживанні лаврового листка у пацієнтів помітно зменшується поганий холестерин.

Куркума

Одна з головних переваг куркуми – це зняття запалення з суглобів. У приготуванні страв краще використовувати разом з перцем, так вона краще засвоюватиметься. Ця пряність також нормалізує роботу жовчних проток, знижує тиск.

Імбир

Особливо корисним є імбир. Він стимулює вироблення шлункового соку і покращує травлення. Активні речовини, що містяться в імбирі, мають протизапальну властивість, яка вкрай необхідна при артритах і артрозах.

Гвоздика

Для заспокоєння нервової системи медики радять вводити в раціон імбир гвоздику. Вона корисна і для дихальної системи: покращує кровообіг, очищає слизові оболонки, зупиняє кашель.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні