Статті

Зелений чай – еліксир здоров’я, але не всі знають, як правильно заварювати благородний напій

Якщо приготувати слабкий настій, смаку не буде. Занадто міцний почне гірчити. У чаї, що остигнув, підвищується вміст токсичного гуаніну і замість користі отримуємо шкоду.

Зелений чай багатий катехінами, які мають протипухлинну дію, і антиоксидантами, що уповільнюють старіння. Про користь напою знають багато, але як правильно заварювати і пити зелений чай – одиниці.

Як правильно заварювати зелений чай?

  1. Для заварювання використовуйте м’яку воду. Добре, якщо вода очищена від хлору та домішок, наприклад, за допомогою фільтра. Також врахуйте, що окропом зелений чай заварювати не можна, оптимальна температура води – 75-90 градусів.
  2. Перед заварюванням промийте чайник або чашку гарячою водою – це збереже тепло і покращить аромат чаю.
  3. Для однієї чашки чаю достатньо 1 чайної ложки заварки. Спочатку залийте чайне листя гарячою водою і злийте її через 20-30 секунд – так ви позбавитеся від пилу. Потім залийте чай водою, що трохи охолола після кипіння, і залиште на 2 хвилини.
  4. Зелений чай можна заварювати кілька разів. Кожна наступна заварка матиме інший смак та аромат, збільшіть час на 15-20 секунд для кожної нової чашки.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Газета «На пенсії» святкує 20 років і презентує нове гасло

4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…

05/10/2025 07:18
  • Статті

Менінгіт — реальна загроза здоров’ю або лише «страшилка» з дитинства

Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…

05/10/2025 06:14
  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30