Кухонна і кам’яна сіль, хоч і є схожими сполуками, мають відмінності у складі та властивостях, що впливає на їх користь та застосування в кулінарії.
Поварена сіль – це очищена сіль, отримана з кам’яної солі або соляних джерел (наприклад, шляхом випарювання морської води). Проходить багатоступінчасте очищення і найчастіше містить добавки, що запобігають злежуванні. Часто збагачується йодом для профілактики йододефіциту.
Має чистий, яскраво виражений солоний смак завдяки високій концентрації хлориду натрію.
Кам’яна сіль – це природна, менш оброблена сіль, що видобувається в соляних шахтах або з гірських порід. Її видобувають у вигляді кристалів і потім подрібнюють. Містить більше мінеральних домішок, таких як кальцій, магній, калій та інші мікроелементи, що надають їй природного кольору та смаку.
Вона буває різних відтінків – від сірого до рожевого або блакитного, залежно від родовища.
Обидва види солі можна використовувати в кулінарії.
Читайте також:
Українська жіноча хустка в нашій культурі має символічне значення та вважається оберегом. Навіть існує неофіційне…
Взимку, у розпал застуд та захворювань, важливо підтримувати свій імунітет. Імунітет відіграє ключову роль у…
Якщо не знаєте, як надати пікантності страві з м'яса чи риби, спробуйте приготувати соус з…
Підвищений холестерин може призводити до серцево-судинних захворювань – від гіпертонії до інсульту та інфаркту.
Нещодавно Кабінет міністрів ухвалив постанову*, яка дає змогу ліквідувати МСЕК. Як зміниться встановлення інвалідності і…
Достроково вийти на пенсію можуть не лише ті, хто працював за списком №1 і №2…