Кухонна і кам’яна сіль, хоч і є схожими сполуками, мають відмінності у складі та властивостях, що впливає на їх користь та застосування в кулінарії.
Поварена сіль – це очищена сіль, отримана з кам’яної солі або соляних джерел (наприклад, шляхом випарювання морської води). Проходить багатоступінчасте очищення і найчастіше містить добавки, що запобігають злежуванні. Часто збагачується йодом для профілактики йододефіциту.
Має чистий, яскраво виражений солоний смак завдяки високій концентрації хлориду натрію.
Кам’яна сіль – це природна, менш оброблена сіль, що видобувається в соляних шахтах або з гірських порід. Її видобувають у вигляді кристалів і потім подрібнюють. Містить більше мінеральних домішок, таких як кальцій, магній, калій та інші мікроелементи, що надають їй природного кольору та смаку.
Вона буває різних відтінків – від сірого до рожевого або блакитного, залежно від родовища.
Обидва види солі можна використовувати в кулінарії.
Читайте також:
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…