П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаРізнеІнжир: чим корисні плоди біблійного дерева і чому їх треба неодмінно включити...

Інжир: чим корисні плоди біблійного дерева і чому їх треба неодмінно включити до раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо їсти інжир регулярно, то лише за кілька тижнів він допоможе стабілізувати показники калію і тиск. Але це далеко ще не все.

Інжир ще називають смоківницею або фіговим деревом. Доведений факт: якщо їсти інжир регулярно, то лише за кілька тижнів він допоможе стабілізувати показники калію і тиск.

Інжир корисний для роботи шлунка

Крім того, інжир корисний для роботи шлунка. Усього три плоди на день допоможуть захиститися від багатьох розладів травної системи. Клітковина, що міститься в інжирі, покращує перистальтику кишечника, регулює його роботу та запобігає запорам. Сушений інжир, як і свіжий, добре впливає на роботу кишечника. Завдяки природним послаблюючим властивостям він допомагає швидше очистити організм від токсинів.

Шкіра та слизові під захистом інжиру

Плоди інжиру допомагають зберегти здоров’я шкіри та слизових, мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Речовини, що входять до складу смокви, вбивають хвороботворні бактерії та грибки у ротовій порожнині.

Серце, нерви та кров скажуть дякую

При постійному вживанні, як у свіжому, так і сушеному вигляді, інжир знижує тахікардію, покращує стан серцевого м’яза і тонус судин.

Також плоди інжиру забезпечують нормальну діяльність нервової системи, стимулюють відновлення нервових клітин.

А регулярне вживання цих плодів може покращити розумову діяльність та підвищити стресостійкість.

Завдяки великій кількості заліза, сушений інжир корисний тим, хто страждає на недокрів’я, оскільки допомагає збільшити рівень гемоглобіну в крові.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні