П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачний читацький рецепт: картопляні мафіни - і на вечерю подати, і гостей...

Смачний читацький рецепт: картопляні мафіни – і на вечерю подати, і гостей не соромно почастувати

Этот материал также доступен на русском языке
Хто пам'ятає фільм "Дівчата", той не забув і сцени, де молоденька кухарка Тося перелічує, які страви можна приготувати з картоплі. Так ось: у її переліку мафінів точно не було!

Картопляні мафіни

Інгредієнти

Фарш – 300 грамів, картопля – 500 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, твердий сир – 70 грамів, хмелі-сунелі – одна чайна ложка, паприка копчена – 1 чайна ложка, панірувальні сухарі – 1 столова ложка, часник – два зубчики, рослинна олія – одна столова ложка, зелень та сіль – за смаком.

Приготування

  • Закип’ятити від одного до півтора літра води в чайнику, перелити її в каструлю і посолити.
  • Очистити картоплю і нарізати дрібним кубиком. Варити картоплю на середньому вогні під кришкою до повної м’якості близько 15-20 хвилин.
  • Злити воду, розім’яти гарячу картоплю товкачем. Додати яйце і сіль за смаком, ретельно перемішати. Потім додати панірувальні сухарі й знову добре перемішати.
  • Розігріти сковороду з однією столовою ложкою олії.
  • Викладіть яловичий фарш і обсмажуйте його на сильному вогні протягом семи хвилин.
  • Дрібно наріжте цибулю та часник. Додати їх до фаршу разом із хмелі-сунелі та копченою паприкою.
  • Смажити, не зменшуючи вогонь, постійно помішуючи протягом трьох-чотирьох хвилин. Додати сіль за смаком, зняти з вогню.
  • У форму для кексів викласти кілька ложок картопляного пюре, сформувати бортики і дно мафінів. Викласти ложку м’ясної начинки, зверху додати ще один шар пюре і посипати тертим сиром.

Запікати мафіни в духовці при 190 градусах протягом десяти хвилин. Після запікання обережно дістати кекси з формочок і посипати зеленню за смаком.

Іванна Степова, м. Київ

Спробуйте й інші рецепти:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні