Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді за температури не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки. Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину і лунає невелике клацання.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не повинна підтікати. Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили. Якщо ви помітили, що кришка на банці здулася – продукт зіпсовано і їсти його не можна.
Якщо ви не купили відкривалку для таких кришок, злегка підігрійте кришку знизу полум’ям запальнички або сірника (під обідком навколо банки). Або переверніть банку і опустіть її в гарячу воду. Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете відкрити банку.
Читайте також:
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Кореневі паростки – невидимий ворог урожаю сливи. Дізнайтеся, як правильно їх усунути, щоб насолоджуватися улюбленими…
Ці легендарні цукерки легко приготувати в домашніх умовах. Повірте, вони будуть набагато кращими, ніж магазинні!
В Україні готують нові правила для автомобілістів. Які зміни чекають на власників водійських посвідчень.
Комунальники попередили, що частині українців нарахують платежі за електроенергію зовсім по інших тарифах, ніж зазвичай.…