Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді за температури не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки. Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину і лунає невелике клацання.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не повинна підтікати. Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили. Якщо ви помітили, що кришка на банці здулася – продукт зіпсовано і їсти його не можна.
Якщо ви не купили відкривалку для таких кришок, злегка підігрійте кришку знизу полум’ям запальнички або сірника (під обідком навколо банки). Або переверніть банку і опустіть її в гарячу воду. Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете відкрити банку.
Читайте також:
Держава покриє частину витрат на енергоносії. Хто точно отримає знижку та які документи потрібні?
Українцям обіцяють новий стрибок вартості дров. Актуальні дані та поради лісників.
З листопада в Україні діють оновлені правила щодо відстрочок від мобілізації. Частина категорій тепер отримує…
У фасуванні сипучих товарів одним із найбільш практичних рішень є використання пакетів-слайдерів, які забезпечують збереження…
Брюссель вагається, а у Києві рахують тижні до катастрофи. До чого може призвести зволікання з…
Швидкі зміни, щільний графік і постійні подразники виснажують нервову систему сильніше, ніж здається на перший…