Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді за температури не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки. Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину і лунає невелике клацання.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не повинна підтікати. Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили. Якщо ви помітили, що кришка на банці здулася – продукт зіпсовано і їсти його не можна.
Якщо ви не купили відкривалку для таких кришок, злегка підігрійте кришку знизу полум’ям запальнички або сірника (під обідком навколо банки). Або переверніть банку і опустіть її в гарячу воду. Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете відкрити банку.
Читайте також:
Ідеально чиста постільна білизна – це не лише естетично, а й важливо для здоров’я. Тому…
Є спосіб, що допоможе змусити навіть стару яблуню плодоносити. Для багатьох садівників він може здатися…
24 листопада у північних та східних областях очікується дощ з мокрим снігом, на решті території…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Автівки стали невід’ємною частиною сучасного життя, роблячи його комфортнішим і мобільнішим. Щороку все більше людей…
Брудні батареї — справжній виклик для багатьох господинь. Якщо не приділяти їм увагу, вони накопичують…