Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді за температури не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки. Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину і лунає невелике клацання.
Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не повинна підтікати. Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили. Якщо ви помітили, що кришка на банці здулася – продукт зіпсовано і їсти його не можна.
Якщо ви не купили відкривалку для таких кришок, злегка підігрійте кришку знизу полум’ям запальнички або сірника (під обідком навколо банки). Або переверніть банку і опустіть її в гарячу воду. Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете відкрити банку.
Читайте також:
Бажаєте зберегти аромат літа до самої весни? Розповідаємо, як правильно сушити зелень у домашніх умовах,…
В умовах війни в Україні мобілізаційні заходи охоплюють дедалі більше категорій громадян. Розбираємось, хто з…
Українська акторка Ольга Сумська поділилася у своєму Instagram яскравими кадрами з літньої фотосесії, які викликали…
Сучасні шахраї стають все винахідливішими: дзвінки «з банку», фейкові сайти та обіцянки швидких виграшів —…
Одеська кухня славиться своїми простими та душевними стравами. Ікра з баклажанів — саме з таких:…
В Україні передбачено спеціальні доплати до пенсії для певних категорій громадян. Кому належить така фінансова…