Столову ложку сухого подрібненого листя заварити склянкою окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Випити за годину до їди ковтками (добова доза).
Можна також застосовувати відвар соку свіжого листя подорожника. Для цього добре вимите листя нарізати, нам’яти, вичавити сік, змішати його з рівною кількістю меду, варити 20 хвилин. Приймати по 2-3 столові ложки на день. Зберігати в закритому посуді в холодильнику.
Чайну ложку подрібнених кореневищ залити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їди.
20 г трави залити 2 склянками води, кип’ятити 15 хвилин, настоювати 45 хвилин, процідити. Приймати по столовій ложці 3-4 рази на день перед їдою.
Сік капусти застосовується при гастритах зі зниженою кислотністю. П’ють сік по 1/2 склянки за 30 хвилин до їди теплому вигляді. Сік можна зберігати не більше 2 діб.
З книги «Домашній лікарський порадник»
Картопля – не примхлива рослина, але при її висаджуванні дуже легко припуститися помилок, які знизять…
Ніжне та ароматне печиво у вигляді гнізд стане ідеальним доповненням до вашого святкового меню. Спробуйте…
Частина українців можуть втратити доступ до власних рахунків, відкритих у відомому банку. Кого саме це…
Українців попередили про важливі зміни в порядку виплати пенсій. Що саме змінилося та для кого.
Частині українців доступна одноразова грошова допомога з бюджету. Хто саме може отримати виплати та куди…
Частина споживачів газу можуть отримати знижку на блакитне паливо. Про що повідомив головний газопостачальник країни.