Столову ложку сухого подрібненого листя заварити склянкою окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Випити за годину до їди ковтками (добова доза).
Можна також застосовувати відвар соку свіжого листя подорожника. Для цього добре вимите листя нарізати, нам’яти, вичавити сік, змішати його з рівною кількістю меду, варити 20 хвилин. Приймати по 2-3 столові ложки на день. Зберігати в закритому посуді в холодильнику.
Чайну ложку подрібнених кореневищ залити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їди.
20 г трави залити 2 склянками води, кип’ятити 15 хвилин, настоювати 45 хвилин, процідити. Приймати по столовій ложці 3-4 рази на день перед їдою.
Сік капусти застосовується при гастритах зі зниженою кислотністю. П’ють сік по 1/2 склянки за 30 хвилин до їди теплому вигляді. Сік можна зберігати не більше 2 діб.
З книги «Домашній лікарський порадник»
Мряка, плюсова температура й поривчастий вітер. Яка очікується погода в регіонах 8 грудня?
У понеділок дослідники космічної погоди прогнозують геомагнітний шторм рівня G1. Що чекає на Землю та…
Тиждень рішучих «ні». Зірки попереджають про важливі межі в комунікаціях.
Список міні-овочів для квартири. Що садити взимку і як доглядати?
Секрет ніжних дерунів. Проста технологія, про яку часто забувають.
Грудневі гриби в українських лісах — не казка. Що реально “вполювати” грибникам на початку зими?