Столову ложку сухого подрібненого листя заварити склянкою окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Випити за годину до їди ковтками (добова доза).
Можна також застосовувати відвар соку свіжого листя подорожника. Для цього добре вимите листя нарізати, нам’яти, вичавити сік, змішати його з рівною кількістю меду, варити 20 хвилин. Приймати по 2-3 столові ложки на день. Зберігати в закритому посуді в холодильнику.
Чайну ложку подрібнених кореневищ залити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їди.
20 г трави залити 2 склянками води, кип’ятити 15 хвилин, настоювати 45 хвилин, процідити. Приймати по столовій ложці 3-4 рази на день перед їдою.
Сік капусти застосовується при гастритах зі зниженою кислотністю. П’ють сік по 1/2 склянки за 30 хвилин до їди теплому вигляді. Сік можна зберігати не більше 2 діб.
З книги «Домашній лікарський порадник»
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…