При задишці порушується ритм, частота та глибина дихання, з’являється відчуття нестачі повітря. Як правило, дихання людини, яка страждає на задишку, стає більш частим і галасливим.
Після встановлення діагнозу задишку можна послабити за допомогою домашніх засобів
При серцевій задишці, ослабленні серцевої діяльності, неврозі серця п’ють настій собачої кропиви: 1 столову ложку трави собачої кропиви на 200 мл окропу. Настояти 1 годину, процідити, пити по 100 мл 2 рази на день – вранці і ввечері.
З книги «Божа аптека»
При серцевій астмі (задишці) допомагає настій. Треба взяти:
1/2 столової ложки квітневої кропиви,
1 столова ложка лободи,
1 столова ложка молодого листя очерету.
Приймати по 1 чайній ложці 1 раз на день за 30 хвилин до їди протягом 3-4 тижнів.
При задишці, різних серцевих захворюваннях, нирковій водянці, набряках готують настій весняного огірка (адоніс весняний): 1 столова ложка сухої трави на 2 склянки окропу. Пити по 1 столовій ложці через кожні 1,5 години.
Настій з листя берези п’ють як сечогінний та потогінний засіб при хронічній серцевій недостатності та інших захворюваннях, що супроводжуються набряками.
При прийомі цього настою зменшується задишка і підвищується сечовиділення.
Це буде корисним:
Які приховані ознаки сигналізують про проблеми з серцем?
Що слід врахувати людині похилого віку при виборі фізичних навантажень?
Названо нічні симптоми, які попереджають про серцевий напад.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…