Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано нічні симптоми, які попереджають про серцевий напад

Названо нічні симптоми, які попереджають про серцевий напад

Этот материал также доступен на русском языке
Інфаркт міокарда може заздалегідь попереджати про себе. Часто такі ознаки, як задишка або біль у серці, можуть проявлятися ще до початку нападу.

Так, вчені дійшли висновку, що деякі симптоми, що виникають вночі, напередодні сну або під час сну, можуть говорити про близькість серцевого нападу.

Найбільш схильні до ризику серцевого нападу три групи людей – це хроніки з серцево-судинними захворюваннями, люди, які ведуть нездоровий спосіб життя, і мають схильність до вад серця.

Людям із групи ризику медики рекомендують особливо уважно ставитись до змін у стані організму та виникаючого уночі дискомфорту.

Якщо болить живіт

У деяких випадках за кілька днів до інфаркту відчувається біль у животі.

Здавлювання у горлі

Відчуття здавленості горла та шиї, неможливість нормальних ковтальних рухів теж може говорити про близькість серцевого нападу. Якщо ці симптоми виникають уночі, слід звернутися до лікаря.

Болить щелепа

Частина пацієнтів, які перенесли інфаркт, відчуває за деякий час до нападу неприємні симптоми у щелепі, зубах, які можуть виникати вночі.

Біль у руках та плечах

За спостереженнями кардіологів, при ішемії серця, яка часто є попередницею інфаркту, дискомфорт може відчуватися у лівому плечі та кінцівках.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про симптоми інфаркту міокарда у жінок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні