Статті

Поспішайте приготувати бісквітний абрикосовий пиріг: рецепт простий, задоволення незрівнянне

Бісквітний абрикосовий пиріг

Ніжне бісквітне тісто у поєднанні з кислуватим смаком абрикосів створює ароматний і смачний бісквіт, який відмінно підійде до чаю, кави, какао.

Інгредієнти

Борошно – 1 склянка, яйця – 4 шт., цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка, абрикоси – 300 г.

Форму для випікання краще взяти круглу, діаметром 26 см.

Як готувати

Підготувати продукти: це важливо, оскільки бісквітне тісто дуже швидко замішується.
Абрикоси вимити і підсушити, видалити кісточки, нарізати на часточки.
Відразу включити розігрівати духовку до 180 градусів.

  • У глибоку миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити вінчиком.

  • Всипати цукор і добре збити міксером або вінчиком. Потрібно, щоб маса збільшилася у 3-4 рази.

  • Борошно змішати з розпушувачем і просіяти.

  • Потроху всипати борошно до цукрово-яєчної маси і лопаткою акуратно вмісити його рухами знизу-вгору. Таким чином вмісити все борошно.

  • Форму злегка змастити вершковим маслом і присипати борошном. Якщо у вас силіконова форма, її не потрібно змащувати. Акуратно влити тісто у форму.

  • Зверху укласти абрикосові часточки, краще укладати їх по спіралі.

  • Поставити пиріг у розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин. Духовку у процесі випікання не відкривати!

Такий пиріг також можна приготувати зі сливами або персиками.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 4 липня 2025 року

Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…

03/07/2025 22:17
  • Новини

Нова підтримка від держави: хто в Україні отримає доплати у 2025 році

Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…

03/07/2025 21:48
  • Статті

Магія слів: чому прокльони здаються такими реальними ?

Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…

03/07/2025 20:45
  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59
  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59