Ніжне бісквітне тісто у поєднанні з кислуватим смаком абрикосів створює ароматний і смачний бісквіт, який відмінно підійде до чаю, кави, какао.
Борошно – 1 склянка, яйця – 4 шт., цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка, абрикоси – 300 г.
Форму для випікання краще взяти круглу, діаметром 26 см.
Підготувати продукти: це важливо, оскільки бісквітне тісто дуже швидко замішується.
Абрикоси вимити і підсушити, видалити кісточки, нарізати на часточки.
Відразу включити розігрівати духовку до 180 градусів.
У глибоку миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити вінчиком.
Всипати цукор і добре збити міксером або вінчиком. Потрібно, щоб маса збільшилася у 3-4 рази.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти.
Потроху всипати борошно до цукрово-яєчної маси і лопаткою акуратно вмісити його рухами знизу-вгору. Таким чином вмісити все борошно.
Форму злегка змастити вершковим маслом і присипати борошном. Якщо у вас силіконова форма, її не потрібно змащувати. Акуратно влити тісто у форму.
Зверху укласти абрикосові часточки, краще укладати їх по спіралі.
Поставити пиріг у розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин. Духовку у процесі випікання не відкривати!
Такий пиріг також можна приготувати зі сливами або персиками.
Шахраї навчилися маскуватися під співробітників банків. Особливо часто аферисти полюють за пенсіонерами та одержувачами зарплат.…
Гороскоп здоров'я на вересень попереджає: від дихання до тиску, від сну до травлення — кожна…
Завдяки розумному підходу та використанню правильних інструментів, мандрівники з України можуть з легкістю планувати поїздки…
З 2026 року українці отримуватимуть лише один вид соціальної допомоги, розрахованої за новими правилами. Міністерство…
В Україні спростили доступ до держвиплат. З новою «Дія.Карткою» всі кошти можна отримувати на один…
Навіть найдієтичніша грудка може бути смачною — якщо знати, як її правильно готувати. Запам'ятовуйте рецепт.