Ніжне бісквітне тісто у поєднанні з кислуватим смаком абрикосів створює ароматний і смачний бісквіт, який відмінно підійде до чаю, кави, какао.
Борошно – 1 склянка, яйця – 4 шт., цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка, абрикоси – 300 г.
Форму для випікання краще взяти круглу, діаметром 26 см.
Підготувати продукти: це важливо, оскільки бісквітне тісто дуже швидко замішується.
Абрикоси вимити і підсушити, видалити кісточки, нарізати на часточки.
Відразу включити розігрівати духовку до 180 градусів.
У глибоку миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити вінчиком.
Всипати цукор і добре збити міксером або вінчиком. Потрібно, щоб маса збільшилася у 3-4 рази.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти.
Потроху всипати борошно до цукрово-яєчної маси і лопаткою акуратно вмісити його рухами знизу-вгору. Таким чином вмісити все борошно.
Форму злегка змастити вершковим маслом і присипати борошном. Якщо у вас силіконова форма, її не потрібно змащувати. Акуратно влити тісто у форму.
Зверху укласти абрикосові часточки, краще укладати їх по спіралі.
Поставити пиріг у розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин. Духовку у процесі випікання не відкривати!
Такий пиріг також можна приготувати зі сливами або персиками.
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…
Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…
Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…
Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…
У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…
Світова тенденція здешевлення молочної продукції докотилася й до України. Споживачам це вигідно, але що буде…