Ніжне бісквітне тісто у поєднанні з кислуватим смаком абрикосів створює ароматний і смачний бісквіт, який відмінно підійде до чаю, кави, какао.
Борошно – 1 склянка, яйця – 4 шт., цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка, абрикоси – 300 г.
Форму для випікання краще взяти круглу, діаметром 26 см.
Підготувати продукти: це важливо, оскільки бісквітне тісто дуже швидко замішується.
Абрикоси вимити і підсушити, видалити кісточки, нарізати на часточки.
Відразу включити розігрівати духовку до 180 градусів.
У глибоку миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити вінчиком.
Всипати цукор і добре збити міксером або вінчиком. Потрібно, щоб маса збільшилася у 3-4 рази.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти.
Потроху всипати борошно до цукрово-яєчної маси і лопаткою акуратно вмісити його рухами знизу-вгору. Таким чином вмісити все борошно.
Форму злегка змастити вершковим маслом і присипати борошном. Якщо у вас силіконова форма, її не потрібно змащувати. Акуратно влити тісто у форму.
Зверху укласти абрикосові часточки, краще укладати їх по спіралі.
Поставити пиріг у розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин. Духовку у процесі випікання не відкривати!
Такий пиріг також можна приготувати зі сливами або персиками.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…