Адже з кабачків можна зварити варення, а з огірків приготувати суп. Не знали? Тоді корисуйтеся нашими незвичними, але дуже смачними та корисними рецептами з кабачків, баклажанів і огірків.
Кабачки бувають не тільки солоними
Кабачок – найпоширеніший літній овоч, але ми звикли його просто смажити або тушкувати з нього рагу. Хоча він добре поєднується з м’ясом, рибою, молочними продуктами, навіть з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.
Кабачки, фаршировані рисом та рибою
Кабачки — 2 штуки, скумбрія — 1 штука або 300 грамів фаршу, цибуля — 1 штука, рис відварений — 4 столові ложки, майонез, твердий сир, панірувальні сухарі, рослинна олія та сіль — за смаком.
Приготування
- Кабачок очистити від шкірки і порізати на кільця. З кожного видалити насіння і м’якуш.
- Сир нарізати тонкими шматочками.
- Форму для запікання змастити олією, посипати панірувальними сухарями і викласти кабачки.
- Філе риби та цибулю порізати на маленькі шматочки і перемішати.
- Зварити рис і перемішати його з рибою, посолити за смаком.
- Кабачки заповнити фаршем, зверху змастити майонезом і покласти сир.
- Випікати кабачки у духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Кабачкові сендвічі
Кабачок — 2 штуки, яйця — 2-3 штуки, відварене яйце — 1 штука, плавлений сирок — 2 штуки, помідор — 1-2 штуки, борошно, кукурудзяні пластівці, майонез, сіль, перець та часник — за смаком.
Приготування
- Кабачок нарізати, як звичайно — на кружечки, додати сіль і перець, залишити на 15 хвилин.
- Обваляти кабачки у борошні, вбитому яйці та у кукурудзяних пластівцях (можна у звичайній паніровці) і обсмажити їх з двох боків до золотистого кольору.
- Тепер приготувати начинку: плавлений сирок та яйце натерти, додати дрібно нарізаний помідор та часник, заправити майонезом, сіллю та перцем за смаком.
- Все добре перемішати і сформувати сендвічі: на кабачок покласти начинку і зверху прикрити другим шматком кабачка.
До речі, якщо хочете, яєчну начинку можна замінити обсмаженим фаршем.