П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти не можна їсти при хворобах підшлункової залози

Які продукти не можна їсти при хворобах підшлункової залози

Этот материал также доступен на русском языке
Різні захворювання накладають свою печатку і режим харчування. Найчастіше ми стикаємося з обмеженнями. Які продукти не можна їсти при хворобах підшлункової залози?

Запитання читачки:

– Мені 56 років. Давно ношу камінь у жовчному міхурі, і лікарі на УЗД у висновку пишуть, що, крім жовчнокам’яної хвороби, є хронічний панкреатит. Але підшлункова залоза мене особливо не турбує. Мені можна їсти гострі страви?

Відповідає лікарка-гастроентеролог Галина Синішина:

– Небажано.

Для вас табу – маринована або консервована їжа, копченості, а також алкоголь.

Не можна їсти і свіжий хліб. Він погано перетравлюється підшлунковою залозою, як і всі продукти з тіста: булки, вареники, пироги.

Звичайно, можна з’їсти трохи пельменів, але не пачку.

Якщо не втрималися і з апетитом пообідали варениками, то хоча б випийте фермент та ліки, що знімають спазми.

За матеріалами fakty.ua

Нагадаємо, ми розповідали, яка дієта зменшить холестерин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні