Рнніше ми розповідали, чому людям похилого віку треба включати до раціону кабачки.
«Запалення підшлункової залози, панкреатит, суттєво ускладнює життя багатьох людей. Я страждаю на цю хворобу вже більше десяти років. Мені потрібно дотримуватися досить жорсткої дієти. Зараз сезон кабачків, які дозволяють готувати багато корисних страв для хворих на панкреатит.
Наводжу один з моїх улюблених рецептів кабачків, тушкованих в молоці.
Цю страву можна вживати при хронічному панкреатиті тим людям, у яких немає непереносимості молока. Жирність молока має бути низькою (1-1,5%) або його слід розбавляти питною водою.
кабачки – 1 штука середнього розміру, молоко – 0,5-1 склянка, сіль – на кінчику ножа, манна крупа – 1-2 столові ложки, кріп – 1 столова ложка дрібно рубаної зелені.
Ольга Павловська, м. Київ
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…
4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.
Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…
Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…
Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…
Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…