Рнніше ми розповідали, чому людям похилого віку треба включати до раціону кабачки.
«Запалення підшлункової залози, панкреатит, суттєво ускладнює життя багатьох людей. Я страждаю на цю хворобу вже більше десяти років. Мені потрібно дотримуватися досить жорсткої дієти. Зараз сезон кабачків, які дозволяють готувати багато корисних страв для хворих на панкреатит.
Наводжу один з моїх улюблених рецептів кабачків, тушкованих в молоці.
Цю страву можна вживати при хронічному панкреатиті тим людям, у яких немає непереносимості молока. Жирність молока має бути низькою (1-1,5%) або його слід розбавляти питною водою.
кабачки – 1 штука середнього розміру, молоко – 0,5-1 склянка, сіль – на кінчику ножа, манна крупа – 1-2 столові ложки, кріп – 1 столова ложка дрібно рубаної зелені.
Ольга Павловська, м. Київ
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…
Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…
Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…
Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…
У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…
Світова тенденція здешевлення молочної продукції докотилася й до України. Споживачам це вигідно, але що буде…