Однією з головних переваг авокадо є вміст здорових жирів, які знижують рівень холестерину в організмі, покращують функціонування серця і знижують ризик серцево-судинних захворювань. Плід також має велику кількість волокон – вони покращують травлення і сприяють відчуттю ситості.
На смак він більше нагадує огірок або вершкове масло з додаванням до нього пюре із зелені, можливим є і горіховий присмак.
Ну а якщо вас лякає вартість цього фрукта, то його середня ціна в супермаркетах України 40 гривень за 1 штуку, проте на ринках авокадо можна купити за 30-35 гривень. Однієї штучки буде достатньо для приготування повноцінної страви.
Найскладніше в авокадо – це його вибір. Головне, не помилитися, інакше плід буде непридатним для вживання. Одна з найнадійніших ознак зрілості плода – його середня м’якість. Натискайте на плід не кінчиками, а подушечками пальців або долонею. Твердий авокадо – недостиглий, а надто м’який – значить, вже перезрів і, мабуть, зіпсувався. Також про зрілість плоду говорить насичений темно-зелений колір шкірки. Однак є сорти з чорним або фіолетовим відливом шкірки. Але у будь-якому разі потрібно орієнтуватися на м’якість.
!!! Якщо ви все-таки купили незрілий авокадо, помістіть плід у паперовий пакет або газету разом з бананом або яблуком (можна відразу й те й друге) і залиште на два дні при кімнатній температурі.
Авокадо – 1 штука, олія рослинна – 50 мілілітрів, перець гострий халапеньо – 1 штука, часник – 3 зубчики, зелень петрушки, половина лимона, цукор – 0,5 чайної ложки, сіль – 1 щіпка.
Приготування
Авокадо розрізати і видалити кісточку. Ложкою вирізати всю м’якоть по краю і відправити в чашу блендера. Часник і гострий перець порізати на часточки. Гострого перцю можете взяти половинку, орієнтуйтеся на власний смак. Зелень петрушки трохи подрібнити.
Додати три столові ложки олії та сік половинки лимона і все подрібнити в однорідну масу. Спробувати на смак і додати сіль та цукор. Майонез із авокадо можна подати як соус до м’яса, риби або заправку для салату.
Помідор – 2 штуки, авокадо – 1 штука, цибуля зелена – 2-3 штуки, петрушка – пучок, сіль – за смаком, солодкий перець – 1 штука, олія – 1 столова ложка, сік лайма – 0,5 чайної ложки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
Помідори нарізати дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнити, додати все в глибоку посудину. Очистити авокадо від шкірки, видалити кісточку, нарізати кубиками і додати в посудину. Аналогічно очистити від насіння солодкий перець і нарізати кубиками. Розрізати лайм і вичавити сік. Присипати все перцем та сіллю. Додати подрібнену петрушку і акуратно перемішати.
*Сальса – традиційна страва мексиканської кухні, відрізняється від салату дрібно нарізаними овочами (зазвичай подають з крекерами, але можна начиняти нею лаваш, додавати в пасту, подавати до м’яса або риби).
Хліб – 4 скибочки, крабові палички – 4 штуки, авокадо – 1 штука, огірок – 1 штука, майонез, будь-яка приправа – за смаком.
Приготування
Хліб обсмажити на сухій сковороді з обох боків. Дрібно покришити крабові палички і змішати їх з майонезом, можна зі сметаною. М’якуш авокадо нарізати тонкими скибочками і викласти на хліб. Зверху розподілити крабову масу і тонкі смужки огірка. Посипати бутерброди приправою.
(Восклик) Однак найкращий і корисний бутерброд з авокадо дуже простий. Таку закуску радимо готувати на сніданок. Візьміть звичайний чорний хліб, можна «Бородинський», змастіть його м’якоттю авокадо і за смаком посоліть.
Буряк варений – 3-4 штуки, авокадо – 1 штука, сметана густа – 3 столові ложки, петрушка зелена – 1 столова ложка, сіль, перець і кунжут – 0,5 чайної ложки.
Приготування
Авокадо і буряк очистити від шкірки. М’якуш авокадо дрібно нарізати, а потім розім’яти виделкою до отримання пюреподібної маси. Буряк нарізати кружальцями завтовшки 0,5 сантиметра. Викласти буряк у вигляді вежі, прошаровуючи кружечки пюре з авокадо. Не солимо і не перчимо. Для цього у нас буде соус. У сметану додати зелень, сіль, перець і решту пюре з авокадо. За допомогою кондитерського мішечка видавити соус між буряковими вежами. Зверху вежі посипати кунжутом.
М’ясо відварене – 200 грамів, авокадо – 1 штука, печериці – 250 грамів, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, огірки мариновані – 2 штуки, яйця – 3 штуки, зелений горошок – 150 грамів, майонез – за смаком.
Приготування
Готове м’ясо, цибулю, мариновані огірки, гриби та очищений авокадо нарізати кубиками. Моркву очистити і нарізати соломкою. Розігріти сковороду, налити олію. У розігріту олію викласти цибулю, обсмажити 1-2 хвилини, помішуючи, на середньому вогні. Потім додати моркву та гриби, тушкувати 3-5 хвилин, помішуючи, на середньому вогні та охолодити. Курячі яйця відварити круто і нарізати кубиками. Усі інгредієнти викласти у миску. Додати консервований горошок. Посолити і поперчити, заправити майонезом і перемішати.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від міжнародного фонду в межах нового етапу програми фінансової…
Комунальники зробили важливу заяву, що торкнеться частини українців. Плату за газ у травні можуть не…
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…