Однією з головних переваг авокадо є вміст здорових жирів, які знижують рівень холестерину в організмі, покращують функціонування серця і знижують ризик серцево-судинних захворювань. Плід також має велику кількість волокон – вони покращують травлення і сприяють відчуттю ситості.
На смак він більше нагадує огірок або вершкове масло з додаванням до нього пюре із зелені, можливим є і горіховий присмак.
Ну а якщо вас лякає вартість цього фрукта, то його середня ціна в супермаркетах України 40 гривень за 1 штуку, проте на ринках авокадо можна купити за 30-35 гривень. Однієї штучки буде достатньо для приготування повноцінної страви.
Найскладніше в авокадо – це його вибір. Головне, не помилитися, інакше плід буде непридатним для вживання. Одна з найнадійніших ознак зрілості плода – його середня м’якість. Натискайте на плід не кінчиками, а подушечками пальців або долонею. Твердий авокадо – недостиглий, а надто м’який – значить, вже перезрів і, мабуть, зіпсувався. Також про зрілість плоду говорить насичений темно-зелений колір шкірки. Однак є сорти з чорним або фіолетовим відливом шкірки. Але у будь-якому разі потрібно орієнтуватися на м’якість.
!!! Якщо ви все-таки купили незрілий авокадо, помістіть плід у паперовий пакет або газету разом з бананом або яблуком (можна відразу й те й друге) і залиште на два дні при кімнатній температурі.
Авокадо – 1 штука, олія рослинна – 50 мілілітрів, перець гострий халапеньо – 1 штука, часник – 3 зубчики, зелень петрушки, половина лимона, цукор – 0,5 чайної ложки, сіль – 1 щіпка.
Приготування
Авокадо розрізати і видалити кісточку. Ложкою вирізати всю м’якоть по краю і відправити в чашу блендера. Часник і гострий перець порізати на часточки. Гострого перцю можете взяти половинку, орієнтуйтеся на власний смак. Зелень петрушки трохи подрібнити.
Додати три столові ложки олії та сік половинки лимона і все подрібнити в однорідну масу. Спробувати на смак і додати сіль та цукор. Майонез із авокадо можна подати як соус до м’яса, риби або заправку для салату.
Помідор – 2 штуки, авокадо – 1 штука, цибуля зелена – 2-3 штуки, петрушка – пучок, сіль – за смаком, солодкий перець – 1 штука, олія – 1 столова ложка, сік лайма – 0,5 чайної ложки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
Помідори нарізати дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнити, додати все в глибоку посудину. Очистити авокадо від шкірки, видалити кісточку, нарізати кубиками і додати в посудину. Аналогічно очистити від насіння солодкий перець і нарізати кубиками. Розрізати лайм і вичавити сік. Присипати все перцем та сіллю. Додати подрібнену петрушку і акуратно перемішати.
*Сальса – традиційна страва мексиканської кухні, відрізняється від салату дрібно нарізаними овочами (зазвичай подають з крекерами, але можна начиняти нею лаваш, додавати в пасту, подавати до м’яса або риби).
Хліб – 4 скибочки, крабові палички – 4 штуки, авокадо – 1 штука, огірок – 1 штука, майонез, будь-яка приправа – за смаком.
Приготування
Хліб обсмажити на сухій сковороді з обох боків. Дрібно покришити крабові палички і змішати їх з майонезом, можна зі сметаною. М’якуш авокадо нарізати тонкими скибочками і викласти на хліб. Зверху розподілити крабову масу і тонкі смужки огірка. Посипати бутерброди приправою.
(Восклик) Однак найкращий і корисний бутерброд з авокадо дуже простий. Таку закуску радимо готувати на сніданок. Візьміть звичайний чорний хліб, можна «Бородинський», змастіть його м’якоттю авокадо і за смаком посоліть.
Буряк варений – 3-4 штуки, авокадо – 1 штука, сметана густа – 3 столові ложки, петрушка зелена – 1 столова ложка, сіль, перець і кунжут – 0,5 чайної ложки.
Приготування
Авокадо і буряк очистити від шкірки. М’якуш авокадо дрібно нарізати, а потім розім’яти виделкою до отримання пюреподібної маси. Буряк нарізати кружальцями завтовшки 0,5 сантиметра. Викласти буряк у вигляді вежі, прошаровуючи кружечки пюре з авокадо. Не солимо і не перчимо. Для цього у нас буде соус. У сметану додати зелень, сіль, перець і решту пюре з авокадо. За допомогою кондитерського мішечка видавити соус між буряковими вежами. Зверху вежі посипати кунжутом.
М’ясо відварене – 200 грамів, авокадо – 1 штука, печериці – 250 грамів, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, огірки мариновані – 2 штуки, яйця – 3 штуки, зелений горошок – 150 грамів, майонез – за смаком.
Приготування
Готове м’ясо, цибулю, мариновані огірки, гриби та очищений авокадо нарізати кубиками. Моркву очистити і нарізати соломкою. Розігріти сковороду, налити олію. У розігріту олію викласти цибулю, обсмажити 1-2 хвилини, помішуючи, на середньому вогні. Потім додати моркву та гриби, тушкувати 3-5 хвилин, помішуючи, на середньому вогні та охолодити. Курячі яйця відварити круто і нарізати кубиками. Усі інгредієнти викласти у миску. Додати консервований горошок. Посолити і поперчити, заправити майонезом і перемішати.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…