Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантні крученики з яловичини - готуйте побільше, бо одразу "відлетять"

Пікантні крученики з яловичини – готуйте побільше, бо одразу “відлетять”

Этот материал также доступен на русском языке
Крученики – це традиційна українська страва з відбитого м'яса, але вона настільки смачна, що завдяки цьому давно переступила межі та стала інтернаціональною. Їдять крученики тепер у різних країнах.

Пікантні крученики з яловичини

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу страву української кухні – крученики з грибами: і сім’ї на вечерю, і гостей без слів залишити.

Інгредієнти

Вирізка яловича – 500 г, цибуля – 1 шт., часник – 3 зубчики, яблука (кисло-солодкі) – 3 шт., яйця – 2 шт., гірчиця готова – 1 чайна ложка, лимонний сік – 2 столові ложки сметана – 3 столові ложки, сіль, мелений перець – за смаком, олія – для обсмажування.

Як готувати

  • Яблука почистити і разом з цибулею натерти на дрібній тертці. Додати гірчицю, лимонний сік, товчений часник, посолити, поперчити і добре перемішати.

  • Яловичу вирізку нарізати упоперек волокон шматочками завтовшки в один сантиметр – як для відбивних. Добре відбити з двох боків якомога тонше.

  • На м’ясо нанести шар готової суміші, згорнути щільні рулетики і помістити в глибоку миску. Зверху вилити решту яблучної суміші, закрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на дві години, а краще на ніч.

  • Дістати рулетики з холодильника, обваляти в борошні і залишити на п’ять хвилин, щоб борошно трохи ввібралося у м’ясо. Окремо збити яйця з щіпкою солі та перцю.

  • Нагріти сковорідку з рослинною олією і, зануривши в яєчну суміш, обсмажити рулетики з двох боків до золотистого кольору. До яблучної суміші, що залишилася після маринування, додати сметану і третину склянки води. Все добре перемішати, посолити.

  • Залити цією сумішшю обсмажені рулетики, додати шматочок лаврового листа, закрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 30 хвилин з моменту закипання. Потім відкрити кришку і тушкувати ще 10 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні