Статті

Підступна психосоматика: як погані думки та настрій перетворюються на хвороби – дізнайтесь свою причину

Які негативні емоції викликають захворювання?

Спровокувати деякі захворювання можуть стрес, образи, агресія або страх. Цей напрям в медицині називається «психосоматика» і вивчає, як емоції та психічний стан впливають на здоров’я людини. Які саме негативні емоції здатні вплинути на стан нашого здоров’я?

Головні болі

На головні болі часто страждають люди з інтелектом вищим за середній, які звикли пригнічувати свої емоції. Зазвичай у них занижена самооцінка, підвищено відчуття тривоги та страху, а крім того, вони звикли внутрішньо дорікати собі навіть за те, в чому вони зовсім не винні.

Проблеми з очами

Захворювання очей іноді можуть свідчити про наші внутрішні проблеми майже буквально. Наприклад, вважається, що:

  • глаукома розвивається у тих, хто так і не примирився зі своїм минулим;
  • короткозорість говорить про те, що людина не бачить далі свого носа і не хоче думати про майбутнє;
  • далекозорість, навпаки, свідчить про нездатність жити в теперішньому. Така людина надто довго думає, перш ніж щось зробити, і ніколи не бачить ситуацію цілком.

Болі у шійному відділі

Вважається, що саме тут розум «зустрічається» з почуттями. Якщо у людини з’являються хвороби шиї, їй потрібно переглянути свої стосунки з оточуючими. Такі люди зазвичай бояться озиратися, тобто вважають за краще втекти від ситуації, а не розібратися в ній.

Хвороби порожнини рота

Якщо проблеми з’являються в порожнині рота, це означає, що людина не може «прожувати» образу. Подумайте, кого ви не можете пробачити і за що. Крім того, це говорить про те, що людина не хоче приймати щось нове, а віддає перевагу «добре перевіреному» старому. Однак не можна жити минулим, треба рухатися вперед, хай і невеликими кроками.

Проблеми із зубами

Якщо людина не вміє ухвалювати рішення, це відбивається на стані її зубів. Зазвичай люди, які мають проблеми з зубами, нерішучі, вважають за краще, щоб усі проблеми за них вирішував хтось інший. При цьому верхні зуби відповідають за ухвалення рішень, а нижні – за відповідальність за ці рішення.

Біль у спині

Захворювання спини часто виникають у літніх людей. Вони вказують на те, що людина не має моральної підтримки, вона почувається самотньою, вважає, що її не люблять і боїться висловлювати свою любов. Якщо біль відчувається зліва, значить проблеми криються у відносинах з близькими, якщо справа – оточуючими. Якщо хвороба пов’язана з втратою рухливості, то людина боїться висловлювати свої добрі емоції дією.

Болі в попереку

Прихильники психосоматики вважають, що від болів у попереку частіше страждають люди, які хочуть чимось володіти, щоб відчути впевненість і стабільність у житті, але бояться попросити допомоги. Це призводить до того, що вони все звалюють на себе, в результаті не витримує поперек.

Проблеми із суглобами

Біль у суглобах, або артрит, з’являється у тих, хто у глибині душі впевнений, що його ніхто не любить. Такі люди зазвичай завжди намагаються чинити правильно, головні слова для них – «треба» і «повинен».

Часті вивихи і переломи

Якщо у людини часто виникають , ймовірно, вона дозволяє оточуючим маніпулювати собою. Якщо проблеми з’являються в районі колін, це говорить про впертість і небажання поступатися навіть малому.

Проблеми зі шлунком

Проблеми зі шлунком виникають у тих, кому не вистачає впевненості у житті. Такі люди часто відчувають безвихідь і розпач, почуваються неповноцінними і незахищеними. Захворювання шлунка з’являються також у тих, хто постійно відчуває приховане роздратування. Іноді полегшити психологічний стан може висловлювання вголос своєї думки.

Зайва вага

Найчастіше це захист від зовнішніх впливів. Люди із зайвою вагою у дитинстві або підлітковому віці часто переживали багато принижень та глузувань, що й змусило їх «захищати» своє тіло таким чином.

Метки: заболевание психосоматика

Новое на сайте

  • Новини

Українці можуть залишитися без грошей: у ПриватБанку зробили важливу заяву для власників карток

Як не залишитись без готівки під час блекаутів. У "ПриватБанку" назвали кілька способів.

20/05/2024 11:40
  • Новини

Не робіть цього на Трійцю 2024: можете нашкодити собі та своїй родині: важливі прикмети та заборони

Коли у 2024 році відзначатиметься Трійця за новим церковним календарем, що заборонено робити цього дня,…

20/05/2024 11:12
  • Новини

Стартувала видача безкоштовних продуктових наборів: як отримати гуманітарну допомогу

Як отримати безкоштовні продукти від благодійного фонду. Кому вони належать і куди звернутися для отримання.

20/05/2024 10:26
  • Новини
  • Різне

Вночі окупанти запустили по Україні ракету та 29 “шахедів” – зведення на 20 травня

Росія вночі запустила по Україні ракети і безпілотники. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам…

20/05/2024 09:23
  • Новини
  • Пенсійна справа

Українці можуть перейти на інший вид пенсії та отримувати більше: як це зробити

Хто може перейти на інший вид пенсії та отримувати вигідніші пенсійні виплати. Про це розповіли…

20/05/2024 08:07
  • Новини
  • Різне

Свята та народні прикмети 20 травня – чому цього дня не можна стригтися та тримати вікна відчиненими

20 травня в Україні святкують День банківських працівників, Всесвітній день метролога, Всесвітній день лікаря-травматолога, Всесвітній…

20/05/2024 06:48