Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаНітроамофоска: універсальне добриво для вашого саду та городу

Нітроамофоска: універсальне добриво для вашого саду та городу

Этот материал также доступен на русском языке
Бажаєте виростити пишний сад з апетитними плодами або квітник із достатком фарб? Домогтися цього допоможе нітроамофоска – універсальне мінеральне добриво, що містить азот, фосфор та калій.

Добриво підходить для більшості рослин та використовується для підживлення овочів, фруктів, квітів, декоративних чагарників та дерев. Воно сприяє швидкому розвитку рослин і може застосовуватися як у сухому вигляді, так і в розчині.

Якісні добрива, у тому числі й нітроамофоску, можна купити, наприклад, в інтернет-магазині AgreeMarket. Тут завжди доступний широкий асортимент і висока якість продукції зі зручною доставкою та професійною консультацією.

Препарат підходить для широкого спектра садових та городніх культур, включаючи:

  • Овочі: томати, огірки, кабачки, баклажани, перець, цибуля, часник, зелень, коренеплоди (морква, буряк, редька) та інші.
  • Фрукти: яблуні, груші, сливи, абрикоси, персики, вишню, полуницю, малину, смородину, аґрус та інші.
  • Квіти: однорічні та багаторічні квіти, троянди, півонії, гладіолуси, лілії, жоржини та інші.
  • Декоративні чагарники: бузок, чубушник, спірея, гортензія, барбарис, туя, ялівець та інші.
  • Дерева: плодові дерева, берези, дуби, клени, липи, каштани та інші.

Як застосовувати нітроамофоску

Особливості застосування добрива можуть бути різними для різних культур. Тому перед використанням рекомендується ознайомитись із рекомендаціями виробника.

Наприклад, не рекомендується удобрювати рослини в період цвітіння та плодоношення, а при використанні варто одягати рукавички, окуляри та респіратор.

Застосування у сухому вигляді

Залежно від культур, що висаджуються, нітроамофоска в кількості 20-50 г/м² рівномірно наноситься на грунт на глибину 5-10 см. Гранули можна занурювати вручну або ж перекопувати грунт. Після завершення, удобрений ґрунт необхідно рясно полити водою.

Застосування у вигляді розчину

Розчин готується з розрахунку 1 столова ложка препарату на 10 літрів води та рівномірно розливається на ґрунт. Важливо уникати попадання розчину на листя та стебла рослин.

Сумісність з іншими добривами

Загалом препарат добре сумісний з багатьма мінеральними та органічними добривами, але є й обмеження:

  • Втрати азоту. Азот може випаруватися у вигляді аміачного газу, якщо змішати нітроамофоску зі лужними добривами: зола, вапно, доломітове борошно).
  • Опіки рослин. Ризик виникнення при використанні препарату спільно з концентрованими розчинами мікродобрив.

В іншому, при спільному застосуванні нітроамофоски з іншими добривами необхідно уважно читати інструкції та дотримуватися дозування.

Запобіжні заходи при використанні нітроамофоски

За умови дотримання рекомендацій засіб цілком безпечний і ефективний. Однак, нітроамофоска може викликати подразнення шкіри та слизових оболонок.

При роботі з нітроамофоскою важливо уникати потрапляння препарату на шкіру, очі та слизові оболонки. Для цього можна використовувати захисні рукавички, окуляри та респіратор. У разі потрапляння на частини тіла ретельно промийте їх водою.


*на правах реклами

Нове на сайті