Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачТелевізор для людей похилого віку: кращі Smart TV для пенсіонерів

Телевізор для людей похилого віку: кращі Smart TV для пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
Одне з улюблених занять старшого віку – перегляд телевізора. Приємно в комфортній домашній атмосфері дивитися передачі та фільми, а потім обговорювати їх із друзями та членами родини.

Якщо думаєте над питанням, який телевізор подарувати бабусі з дідусем, то наша стаття допоможе зробити правильний вибір.

Телевізор для пенсіонера: зі Смарт ТВ чи без?

Сьогодні у продажу практично неможливо знайти старовинні габаритні телевізори із кінескопом. Ринок правлять плазмові панелі. Вони можуть йти за допомогою Wi-Fi та Smart TV або без цих функцій. Телевізор без Smart TV коштує дешевше, при цьому він укомплектований вбудованими цифровими тюнерами для перегляду основних каналів українського ТБ. Однак, якщо купуєте смарт телевізор, отримуєте багато додаткових переваг:

  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс – навіть людина старшого віку, яка має смартфон, швидко розбереться з налаштуваннями та основним функціоналом;
  • доступ до інтернету та онлайн-кінозалів – можливість переглядати як улюблені ностальгічні фільми, так і мультики з онуками або різні передачі;
  • серфінг в Інтернеті для пошуку необхідної інформації та останніх новин;
  • можливість підключення сторонніх пристроїв, наприклад смартфона, щоб спілкуватися з родичами в режимі відео на великому екрані.

На щастя, смарт телевізори коштують не набагато дорожче в порівнянні з пристроями без підтримки цієї функції. Але вони відкривають куди ширші горизонти перед глядачами.

Характеристики телевізора Смарт для пенсіонера

Якщо говорити коротко, телевізор для людини старшого віку повинен мати наступні характеристики:

  • простість у використанні;
  • досить великий і яскравий екран з чітким зображенням;
  • міцний та зрозумілий пульт дистанційного керування;
  • звичайне меню, в якому легко розібратися;
  • стабільна операційна система, що працює без зльотів та зависання.

Окремий момент – разом із покупкою смарт-телевізора, можливо, знадобиться і маршрутизатор із високою пропускною спроможністю для перегляду фільмів з інтернету.

Якщо йдеться про телевізор для спальні або вітальні в компактній міській квартирі, варто орієнтуватися на такі характеристики:

  • розмір діагоналі від 32 до 55 дюймів залежно від розміру кімнати;
  • дозвіл від HD до 4K UHD – телевізори 32 дюйми зазвичай йдуть з HD або FHD роздільною здатністю, а моделі від 43 дюймів і вище – Full HD або 4K UHD;
  • тип підсвічування – Direct LED, яка є перевіреною роками та досить яскравою матрицею;
  • частота розгортки – для людей старшого віку, які не мають наміру грати в комп’ютерні ігри, цілком вистачить 60 Гц.

Якщо ж перераховувати конкретні моделі телевізорів Смарт-ТВ з ідеальним співвідношенням, рекомендуємо звернути увагу на продукцію таких брендів:

  1. Samsung;
  2. LG;
  3. Gazer;
  4. realme;
  5. Philips;
  6. Kivi;
  7. ERGO;
  8. Xiaomi та ін.

Вони забезпечують чудову якість картинки, достатню яскравість, стабільний прийом сигналу, вирізняються зрозумілим інтерфейсом для покупців будь-якого віку.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні