Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати автоклав із нержавіючої сталі для домашнього консервування

Як вибрати автоклав із нержавіючої сталі для домашнього консервування

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви вирішили зайнятися виготовленням м'ясних або овочевих консервів, то, напевно, зацікавлені в тому, щоб якнайбільше прискорити і спростити процес термообробки продуктів.

Допоможе в цьому автоклав для консервування купити який можна в будь-якому спеціалізованому інтернет-магазині, в тому числі на сайті Садівник. З його допомогою можна виконувати стерилізацію скляної тари, також готувати смачні домашні консервовані продукти з тривалим терміном зберігання.

Як користуватися автоклавом

Принцип дії автоклава полягає у створенні всередині варильної камери температури, що перевищує точку кипіння води. Внаслідок цього навіть найжорсткіше і волокнисте м’ясо дуже швидко розм’якшується. Отримувані консерви набувають характерного насиченого смаку, крім того, стає можливим тривале зберігання продукту без втрати ним своїх поживних і смакових властивостей.

Пристрій автоклава для домашнього консервування досить просто – по суті, це звичайний варильний бідон з кришкою, що щільно закривається, який наповнюють водою, попередньо помістивши всередину закочені банки з продуктом. Після досягнення температури кипіння власне починається процес термообробки.

Якщо накачати додатковий тиск насосом, можна проводити стерилізацію за температури +110/115°С.

Як правило, достатньо 40-50 хвилин термообробки для виготовлення більшості видів консервів, включаючи м’ясні.

Який вибрати автоклав

Вибираючи, який купити автоклав для домашнього консервування, варто звертати на такі особливості конструкції:

  • Місткість варильної камери;
  • Матеріал виготовлення;
  • Спосіб нагрівання (непрямий або прямий).

Місткість автоклава є важливим фактором для тих, хто вирішив зайнятися приготуванням домашньої консервації у великих кількостях. Чим більшим є автоклав, тим більше продуктів можна приготувати за один цикл термообробки.

Що стосується матеріалу виготовлення, найкращим вибором стане автоклав з нержавіючої сталі – він здатний прослужити необмежено довго. Якщо порівнювати умови, за яких експлуатується автоклав, нержавіюча сталь показує поліпшену опірність корозії на відміну від моделей, виготовлених зі звичайної, вуглецевої сталі.

Ну і нарешті, варто звертати увагу на спосіб застосування – деякі моделі розраховані на використання зовнішніх джерел нагріву, наприклад звичайної кухонної плити. Саме тому їх називають газовими.

Також виробники пропонують автоклави із вбудованим нагрівальним елементом, представленим ТЕНом стандартної потужності (1,5-2 кВт). Такий електричний автоклав з нержавіючої сталі підключається до побутової електромережі та забезпечує швидке, впевнене нагрівання до потрібної температури.

Перевагою таких моделей є можливість роботи у двох режимах – з підключенням до мережі або як звичайний газовий. Такий автоклав 2 в 1 можна купити тим, хто займається консервуванням будинку і на дачі. У будинку або у квартирі зручніше використовувати газову плиту, тоді як на не газифікованій дачній ділянці відмінно покаже себе електричний спосіб нагріву.

Де можна купити автоклав в Україні

Бажаючим придбати недорогий автоклав з нержавіючої сталі рекомендуємо звернути увагу на асортимент відповідного обладнання для консервації на сайті інтернет-магазину https://sadovod.in.ua. Не можна не відзначити такі переваги нашого сервісу:

  • Доступна ціна автоклавів з нержавіючої сталі та вуглецевої сталі;
  • В наявності обладнання для термообробки різного розміру та місткості;
  • Можна замовити автоклав з доставкою по всій Україні;
  • Зручні умови оплати, включаючи можливість придбання товарів післяплатою;
  • Діє повна гарантія виробника на будь-який куплений товар.

На сайті ви зможете вибрати відповідну модель автоклава, попередньо вивчивши його робочі характеристики та ознайомившись із детальним описом конструкції. Також додаються фото товарів, щоб ви могли отримати загальне уявлення про його зовнішній вигляд.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні