Раніше ми розповідали, як спекти швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста.
Пісний яблучний пиріг
Цей рецепт є чудовим доказом того, що пісний пиріг – це дуже смачно. Найніжніший яблучний пиріг без яєць, молока та вершкового масла виходить в результаті вдалого поєднання тіста та начинки
Інгредієнти
Для тіста: борошно – 450-500 г, цукор – 1,5 столової ложки, сіль – 1 чайна ложка, олія – 2 столові ложки, дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г, вода тепла – 250 мл.
Для начинки: яблука – 5-6 шт., вода – 4 столові ложки, цукор – за смаком, кориця – за бажанням. Для сиропу: вода – 1/3 склянки (65 мл), цукор – 1 столова ложка.
Як готувати
-
Поставити опару. У миску всипати дріжджі, цукор, 4 столові ложки борошна і влити теплу воду.
-
Опару перемішати вінчиком, накрити серветкою і залишити у теплому місці на 20-30 хвилин.
-
Коли опара покриється бульбашками, додати сіль, олію. Потроху додаючи просіяне борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце для підйому — приблизно на годину.
-
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками, викласти на сковороду і додати цукор з водою. Тушкувати яблука на невеликому вогні до м’якості, після остудити.
-
Коли тісто збільшиться вдвічі, обім’яти його і поділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкотити в коржик завтовшки 0,5 см з таким розрахунком, щоб розтягнути його і на борти форми – це низ пирога.
-
Форму для випічки змастити олією, викласти корж, зайве тісто зрізати і зверху викласти остиглу яблучну начинку, посипати корицею (за смаком).
-
Другу частину тіста розкотити за розміром форми, накрити начинку і защипати краї. У центрі пирога зробити дірочку для виходу пари, накрити серветкою і залишити на 20 хвилин для підйому.
-
Пиріг змастити цукровим сиропом (у воді розмішати цукор) і випікати в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30 хвилин до рум’яності. Гарячий пиріг накрити серветкою і дати трохи відпочити.