«Не знаю, чи це справа була апетиту, чи справа просто серцевої привітності, чи просто борщ із сушеними карасями (який так геніально варять мої землячки), — не знаю, що саме було причиною, знаю тільки, що я добре пообідав і ще щільніше заснув після обіду» – так записав у своєму щоденнику Т. Г. Шевченко.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що український борщ внесли до списку ЮНЕСКО.
Борщ із карасями, який так сподобався Шевченкові, готували з висушеної в печі риби. Зрозуміло, в наш час рибу так засушити рідко в кого вийде – з печами ми майже розсталися. Кухарі пропонують більш сучасну версію пісного борщу зі смаженими карасями.
Дрібні карасі – 350 грамів, капуста – 300 грамів, картопля – 3 штуки, буряк – 2 штуки, сушені гриби (краще білі) – 15 грамів, морква, корінь петрушки, корінь селери – по 0,5 штуки, цибуля – 1 штука, борошно – 0,5 столової ложки, лавровий лист, перець, сіль, зелень.
Подавати із зеленню, сметаною, пампушками та часником.
Вам буде цікаво дізнатися, що любили готувати українські письменники: Микола Гоголь обожнював вареники на кисляку.
У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…
“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?