Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі трави допоможуть при запаленні підшлункової залози

Які трави допоможуть при запаленні підшлункової залози

Этот материал также доступен на русском языке
Панкреатит - запалення підшлункової залози, яка розташовується за шлунком у верхньому відділі черевної порожнини.

Ця залоза бере участь у засвоєнні споживаних жирів та вуглеводів за допомогою особливого секрету, що містить травні ферменти. До того ж підшлункова залоза продукує гормони, такі як інсулін та глюкагон.

Коли підшлункова залоза запалюється, травні ферменти затримуються в органі та починають руйнувати тканини. Саме тому лікування панкреатиту є важливою проблемою сучасної медицини, у тому числі і народної.

Трави допомагають не тільки позбутись неприємних симптомів, але й усунути саму причину захворювання, тому різноманітні збори та чаї є дуже корисними при подібному діагнозі.

Що допоможе при панкреатиті?

ТРАВ’ЯНИЙ ЗБІР

Кріп – 3 частини, лист м’яти перцевої – 3 частини, плоди глоду – 2 частини, квіти безсмертника – 2 частини, квіти аптечної ромашки – 1 частина. Настій приймати по 0,5 склянки 3 рази на день за годину до їди.

РЕП’ЯШОК

Реп’яшок звичайний налагодить роботу підшлункової залози. Заварити 1 столову ложку трави у склянці окропу, за годину процідити. Приймати по 1/4-1/3 склянки 3-4 рази на день до їди протягом 3 тижнів, потім зробити перерву на 10 днів і знову приймати настій. За 3 місяці не тільки печінка і підшлункова нормалізують свою роботу, але зникне безсоння, добре працюватиме шлунково-кишковий тракт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні