Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНабридливий і небезпечний герпес: у лікуванні допоможе шавлія

Набридливий і небезпечний герпес: у лікуванні допоможе шавлія

Этот материал также доступен на русском языке
Герпес – вірусне захворювання, яке може вражати шкіру, слизові оболонки геніталій, ротову порожнину, очі та нервову систему. Вирізняють близько 100 різновидів герпесу, вісім з яких можуть вражати організм людини.

При підозрі захворювання необхідна консультація інфекціоніста.

Наші читачі діляться своїм досвідом лікування герпесу у домашніх умовах.

Від герпесу допоможе шавлія

«Багато людей страждають від вірусу герпесу протягом усього життя. У мене на губах він з’являється дуже часто, варто тільки з’їсти щось гостре або просто замерзнути.

Пенсія у мене маленька, тож постійно купувати аптечні засоби я не можу.

А нещодавно познайомилася з жінкою, яка через війну переїхала до нашого міста. Вона порадила мені народний рецепт, яким я тепер постійно користуюсь. Сподіваюся, що засіб допоможе і вашим читачам.

При появі перших симптомів герпесу потрібно обробити ділянку будь-яким антисептиком, а потім накласти на неї компрес із шавлії.

Компрес із шавлії

Щоб його приготувати, потрібно 1 столову ложку сухої трави шавлії залити 0,5-1 склянкою окропу і настоювати 30 хвилин. Потім змочити настоєм шматочок марлі або вати і накладати на виразку на 20 хвилин 3-4 рази на день.

Можна також використовувати мазь із календули та вазеліну: змішати все в рівних пропорціях і змащувати губи 4-5 разів на день. Цю мазь навіть можна використовувати взимку замість зволожуючої помади».

Марія Пільженко, м. Івано-Франківськ

Нове на сайті