Паски не терплять поспіху. Тісто має піднятися щонайменше тричі: коли готується опара, коли замішується і коли розкладається за формами.
Паски випікають у спеціальних високих формах. Їх потрібно рясно змастити вершковим або олією. Краї чи дно можна застелити пергаментним папером. Форми заповнюються тестом наполовину чи третину.
Час випікання паски залежить від розмірів форми. Щоб перевірити його готовність, застроміть у центр довгу дерев’яну шпажку, вона повинна вийти сухою, без слідів тіста. Якщо паска ще сира всередині, але підгоряє зверху, прикрийте його фольгою.
Для тіста: молоко – 200 міліграмів, борошно – 1 кілограм, цукор – 1 столова ложка, сухі дріжджі – 7 грамів, яйця – 2 штуки, сметана – 4 столові ложки, вершкове масло або маргарин – 200 грамів, сіль – половина чайної ложки, рослинна олія – 2-3 столові ложки.
Для начинки: куряче філе – 800 грамів, цибуля – 1 штука, болгарський перець – 1 штука, зелень, сіль та чорний перець – за смаком; для глазурі: сметана жирністю 20% – 100 грамів, сіль – за смаком.
Прибрати тісто у тепле місце, а коли воно підніметься, обім’яти його. І так двічі.
Філе курки нарізати шматочками, трохи відбити, посолити і поперчити. Трохи обсмажити на сковороді.
Нарізати цибулю кубиками або півкільцями. Дрібно нарізати болгарський перець, перемішати овочі, додати рубану зелень і сіль.
Випікати паски у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
ПФУ виявляє переплати. Що робити одержувачам, щоб не втратити соціальну допомогу?
Додаткові 20 мільярдів для бюджету. Уряд планує підвищити акцизи у наступному році — на що…
Щоб не лишитися без коштів. У ПриватБанку назвали 6 категорій клієнтів, яким обов'язково треба перевипустити…
До суспільно корисних робіт у період воєнного стану залучають всіх працездатних громадян, яким вік і…
Українців змусять декларувати кожну річ. Що не так законопроєктом №14025 і, як він може вплинути…
Надбавки, премії й одноразові виплати: оновлені правила фінансування для захисників України.