Булгур – найближчий родич пшениці. Її зерна обробляють окропом, висушують і дроблять, тим самим отримуючи одну з найкорисніших круп. Булгур має легкий горіховий смак та приємну текстуру. Він часто використовується як гарнір, замінюючи рис, кускус та інші крупи.
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Його краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Рідини при варінні має бути в 3 рази більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 3 склянки води, яка обов’язково має бути гарячою. Вариться булгур 15-20 хвилин, доки не вбере всю воду.
Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м’якості овочі, наприклад цибулю та моркву. У такому разі крупу варять разом із овочами.
Смак булгура допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, карі, кориця, бадян.
ПФУ винен військовим пенсіонерам десятки мільярдів гривень за судовими рішеннями. Мова йде про минулий період,…
Чи буде магнітна буря 24 серпня, які прогнози дають вчені і що чекати метеочутливим українцям…
Вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію в Україні щороку підвищать. Це передбачено пенсійною…
Звичайна повірка газового лічильника обернулася для жителя Львівської області величезним штрафом. Газовики попереджають, що такі…
Експерти попереджають: навіть при високих зарплатах і довгому стажі пенсії можуть бути занижені. Причина –…
На Волині зафіксували небезпечний випадок — домашній кіт несподівано напав на людей у будинку, де…