Булгур – найближчий родич пшениці. Її зерна обробляють окропом, висушують і дроблять, тим самим отримуючи одну з найкорисніших круп. Булгур має легкий горіховий смак та приємну текстуру. Він часто використовується як гарнір, замінюючи рис, кускус та інші крупи.
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Його краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Рідини при варінні має бути в 3 рази більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 3 склянки води, яка обов’язково має бути гарячою. Вариться булгур 15-20 хвилин, доки не вбере всю воду.
Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м’якості овочі, наприклад цибулю та моркву. У такому разі крупу варять разом із овочами.
Смак булгура допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, карі, кориця, бадян.
Полум’я газової плити іноді змінює колір із блакитного на помаранчеве. Фахівці “Нафтогазу” пояснили, чи безпечно…
Уряд запускає проєкт “Тепла зима”. Сотні тисяч громадян отримають гроші на опалювальний сезон 2025/26.
Броди — спокійне і працелюбне місто Львівщини, де все більше роботодавців відкривають двері для людей…
Синоптики зробили прогноз погоди на останній місяць зими й він виявився неочікуваним. Чого чекати українцям.
У Пенсійному фонді нагадали про важливу процедуру, яку потрібно пройти пенсіонерам. Що треба знати.
Пенсія менша, ніж очікували? Дізнайтеся три поширені помилки при нарахуванні, як їх перевірити самостійно і…