Булгур – найближчий родич пшениці. Її зерна обробляють окропом, висушують і дроблять, тим самим отримуючи одну з найкорисніших круп. Булгур має легкий горіховий смак та приємну текстуру. Він часто використовується як гарнір, замінюючи рис, кускус та інші крупи.
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Його краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Рідини при варінні має бути в 3 рази більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 3 склянки води, яка обов’язково має бути гарячою. Вариться булгур 15-20 хвилин, доки не вбере всю воду.
Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м’якості овочі, наприклад цибулю та моркву. У такому разі крупу варять разом із овочами.
Смак булгура допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, карі, кориця, бадян.
Синоптики повідомили, якою буде погода в Україні наприкінці грудня. До чого готуватися?
Новий підхід до оповіщення дозволить скоротити тривалість повітряних тривог у громадах без реальної загрози та…
У державному бюджеті на наступний рік на соціальну підтримку громадян закладено 468,5 млрд грн. На…
Ми звикли вважати старість неминучим занепадом — слабкістю, хворобами й втратою радості. Але що, як…
Деякі українські пенсіонери почали отримувати доплату в розмірі майже 200 грн. Юристи пояснюють: це не…
З 1 січня 2026 року в Україні зростуть мінімальні пенсії, надбавки та доплати. Підвищення пов’язане…