- У чому секрет смачного булгуру?
- Різдвяний піст: як приготувати плов з булгуром і сухофруктами.
- Нашвидкуруч – на святковий стіл: курка, фарширована булгуром, підкорить божественним ароматом.
Як варити булгур?
Булгур – найближчий родич пшениці. Її зерна обробляють окропом, висушують і дроблять, тим самим отримуючи одну з найкорисніших круп. Булгур має легкий горіховий смак та приємну текстуру. Він часто використовується як гарнір, замінюючи рис, кускус та інші крупи.
Булгур не миють
Зазвичай булгур не промивають перед приготуванням. Його краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи беріть приблизно одну столову ложку олії. Завдяки обсмаженню булгур набуде легкого горіхового присмаку.
Рідини має бути більше
Рідини при варінні має бути в 3 рази більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 3 склянки води, яка обов’язково має бути гарячою. Вариться булгур 15-20 хвилин, доки не вбере всю воду.
Спочатку підготувати овочі
Перш ніж викласти булгур у підготовлений посуд, можна в ньому обсмажити до м’якості овочі, наприклад цибулю та моркву. У такому разі крупу варять разом із овочами.
Які вибрати спеції
Смак булгура допоможуть урізноманітнити розмарин, чебрець, майоран, паприка, карі, кориця, бадян.