Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧому у сільських колгоспних пенсіонерів маленькі пенсії – роз'яснюють фахівці

Чому у сільських колгоспних пенсіонерів маленькі пенсії – роз’яснюють фахівці

Этот материал также доступен на русском языке
Розмір пенсії залежить як від кількості стажу, так і від розміру заробітної плати.

«Мій чоловік народився в 1934 році. Має майже 39 років стажу, з яких 35 років працював електрозварювальником, має понад 20 подяк. У 1986 році за довголітню працю він був нагороджений медаллю ветерана праці рішенням Харківської обласної ради від ім. Президії Верховної Ради СРСР.

У зв’язку з цим у мене запитання: чому електрозварювальник, який працює в місті у цеху, де сухо і затишно, отримує пенсію, більшу за електрозварювальника сільського, який і взимку і в літку весь час стояв на колінах?

Людмила Петрівна, Харківська обл.»

Не беремося судити, де працювати важче – в селі чи в місті. Багато чого залежить від конкретних обставин.

Натомість точно відомо, що розмір пенсії залежить як від кількості стажу, так і від розміру заробітної плати.

Зарплати у колгоспах дійсно були невеликими, саме це і може позначатися на загальному розмірі пенсії і на різниці в пенсіях жителя села і міста.

Треба враховувати й інші обставини та чинники.

Щоб точно з’ясувати, чому у двох людей відрізняється розмір пенсії, потрібно брати їхні пенсійні справи і порівнювати на конкретних прикладах індивідуальні параметри.

Також додамо, що надбавка до пенсії за медаль ветерана праці чинним законодавством не передбачена. Відповідна доплата могла призначатися, наприклад, Героям Соціалістичної Праці, особам, нагородженим не медалями, а орденами, та особам, нагородженим грамотою Президії Верховної Ради УРСР.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні