Якщо надлишок не можна компенсувати в салаті навіть несолоними овочами, доведеться вимочувати рибку.
Як підготувати рибу до вимочування
По-перше, потрібно випатрати рибу, обов’язково видаливши голову, плавці і шкірку.
По-друге, потрібно нарізати рибу на шматочки, в ідеалі зробити філе, а потім промити у холодній воді.
Два способи вимочування оселедця
Чорний чай
Якщо ви купили жирну тушку з ніжною м’якоттю, її можна вимочити у свіжозвареному чорному чаї. Він надасть рибі щільності завдяки дубильним речовинам, а також видалить зайву сіль.
- Приготуйте міцний настій чаю, охолодіть і покладіть в нього попередньо випотрошений оселедець, молоки або ікру.
- Чай можна злегка підсолодити, тоді смак риби стане кращим.
Вода
Занадто пересолений оселедець, крім того, ще й із сухуватою м’якоттю, вимочуйте у воді, міняючи її кожні 3 години. Залежно від кількості солі на це може піти до двох діб.