П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЯк призначають субсидію, якщо у квартирі автономне опалення – відповідь Пенсійного фонду

Як призначають субсидію, якщо у квартирі автономне опалення – відповідь Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Непоодинокі випадки, коли будинок може опалюватися одночасно і тепловою, і електричною енергією. Як у таких випадках здійснюються розрахунки, на яку послугу використовуються соціальні нормативи?

Субсидія — це фінансова допомога фізичній чи юридичній особі, яка виділяється з державного бюджету або спеціальних фондів. Субсидію надають малозабезпеченим сім’ям, які не можуть самостійно платити за комуналку. Розмір субсидії визначається індивідуально з урахуванням різноманітних сімейних обставин.

Запитання читачки:

– На яку послугу застосовуються соцнормативи для призначення субсидій, якщо будівля одночасно опалюється і тепловою, і електричною енергією?

– Якщо у багатоквартирних житлових будинках споживачам, які встановили у квартирі автономне опалення, нараховується плата за постачання теплової енергії для опалення місць загального користування, субсидія нараховується на обидві послуги (опалення тепловою та електричною енергією).

В інших випадках соцнормативи для опалення або теплопостачання приміщення при розрахунку субсидії застосовуються лише на одну послугу на вибір споживача (Постанова Кабміну від 21.10.1995 N 848).

За інформацією Пенсійного фонду

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні