Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛистковий пиріг «Перекладенец» - страва української кухні: ніжний та повітряний пиріг буквально...

Листковий пиріг «Перекладенец» – страва української кухні: ніжний та повітряний пиріг буквально тане у роті

Этот материал также доступен на русском языке
«Перекладенець» - страва української кухні, є листковим пирогом з бісквітного дріжджового тіста. Пробуйте спекти цей надзвичайно ніжний та повітряний пиріг із сухофруктами.

Інгредієнти

Для тіста: 2,5 склянки борошна, 250 г масла (маргарину), 6 яєчних жовтків, 2 столові ложки цукру, 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 25 г свіжих, 1 столова ложка води або молока.

Для начинки: 200 г ізюму, 200 г кураги, 200 г чорносливу, цукор для посипання.

Як готувати

  • Дріжджі та 1 столову ложку цукру розчинити у молоці або воді. Холодне масло викласти на дошку, порізати на невеликі шматочки. Всипати борошно і 1 столову ложку цукру, порубати ножем до утворення дрібних крихт. Висипати у миску. Додати дріжджі, жовтки і швидко замісити однорідне тісто (його не потрібно довго вимішувати, як класичне дріжджове). Тісто буде досить липким. Поставити на 30 хвилин у холодильник.

  • Для начинки замочити сухофрукти у теплій воді приблизно на годину. Дістати, обсушити на паперовому рушнику. Курагу та чорнослив нарізати тонкими смужками. Змішати сухофрукти.

  • Тісто поділити на 5 частин. Розкотити першу в тонкий пласт, добре підсипаючи борошном. Викласти пласт на деко, вистелене пергаментом. Поступово розподілити по тісту 1/4 частину начинки, посипати цукром (десь 2-3 чайні ложки). Зверху викласти наступні 3 пласти тіста, пересипаючи їх начинкою. Накрити п’ятим пластом, закрити чистим рушником і залишити на 3 години у теплому місці, щоб підійшов.

  • Духовку розігріти до 180 градусів. Змастити пиріг яйцем, посипати цукром і поставити в духовку. Випікати до рум’яності. Вийняти з духовки, повністю охолодити і нарізати на порційні шматочки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні