П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому дієтологи рекомендують бути обережнішими із журавлиною: кому не можна їсти корисну...

Чому дієтологи рекомендують бути обережнішими із журавлиною: кому не можна їсти корисну ягоду

Этот материал также доступен на русском языке
Журавлина - дуже корисна ягода, яка містить безліч необхідних для організму вітамінів та мінералів. А сироп, морс і сік часто використовують для лікування простудних захворювань. Однак дієтологи попереджають, що вживання журавлини може бути небезпечним для певних категорій людей.

Журавлина містить вуглеводи, клітковину, вітаміни – А, С, Е, К і мінерали – кальцій, магній, мідь, цинк.

Такий склад допомагає знизити рівень «поганого» холестерину і захищає серце та судини, тому вважається, що її можна використовувати без обмежень.

Однак дієтологи попереджають: у журавлини є протипоказання, і при деяких захворюваннях вона може спровокувати погіршення стану.

Ця ягода протипоказана при алергії та індивідуальній непереносимості, її також не можна вживати при проблемах, пов’язаних зі шлунком та кишечником.

При виразці шлунка, гастриті журавлина починає працювати проти організму, це відбувається через підвищену кислотність продукту.

Наслідки вживання кислої ягоди можуть бути різні: від виникнення діареї та здуття живота до тяжкого загострення хронічних захворювань.

Тому, якщо ви не впевнені, що вам можна вживати журавлину, обов’язково порадьтеся з сімейним лікарем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні