П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачІнновації у світі смартфонів: технології майбутнього та ті, що вже у дії

Інновації у світі смартфонів: технології майбутнього та ті, що вже у дії

Этот материал также доступен на русском языке
Смартфони вже давно перетворилися з простих пристроїв зв'язку на потужні інструменти з функціями зв'язку, комп'ютера, камери, медіаплеєра та багатьох інших. Інновації у цій сфері глибоко впливають на різні аспекти суспільства. У цій статті розглянемо, які технології вже зробили крок далеко вперед, а які можуть з'явитися незабаром.

Якщо вам потрібен недорогий сучасний смартфон із більшістю сучасних функцій, варто звернути увагу на китайський бренд Vivo. Наприклад, модель Y15s. Пристрій працює на процесорі Helio P35, має ємну батарею на 5000 мАг, дисплей із захистом очей HD Halo FullView, три слоти під SIM та microSD карти, спеціальний ігровий режим Multi-Turbo 3.0 та інші корисні функції.

Придбати смартфон Vivo Y15S можна, наприклад, у магазині «Фокстрот». Це найбільша в Україні торговельна мережа, яка працює з 1996 року. Тут завжди великий вибір не тільки мобільних телефонів та аксесуарів до них, а й різної дрібної та великої побутової техніки. Окрім онлайн-магазину, “Фокстрот” представлений великою мережею офлайн магазинів практично в кожному великому місті країни.

Які технології у смартфонів вже зробили крок далеко вперед

Дисплеї

Екрани стають все кращими й кращими. Підвищується їх роздільна здатність, яскравість, контрастність і перенесення кольорів. При цьому енергоспоживання навпаки знижується або залишається на колишньому рівні. Однією з провідних технологій сьогодні є OLED. Вона забезпечує насичені кольори, глибокий чорний та більш високу енергоефективність. Наприклад, Vivo Y15s екран оснащений режимом захисту очей.

Фото та відео камери

Останніми роками спостерігається тренд переходу від професійного знімального обладнання до флагманських смартфонів. Рівень їхніх камер виріс настільки, що дозволяє закривати багато завдань блогерів та невеликих продакшн-студій.

Бездротові протоколи зв’язку

Bluetooth, 4G, WiFi, GPS. Ще 5-10 років тому ці режими доводилося відключати т.к. вони швидко розряджали батарею на телефоні. Сьогодні блютуз включений завжди через гаджети, пов’язані зі смартфоном – навушники, годинник фітнес-браслети і т.п. А на Wi-Fi ми навіть не звертаємо увагу. Батареї на смартфонах легко дотягують від розетки вранці — до розетки ввечері.

Біометрична аутентифікація

Сканери обличчя або відбитка пальця також давно стали повсякденністю, але робота над покращенням їхньої якості ніколи не припиняється. Ми вже пройшли шлях від сканера відбитків пальців на задній кришці, до бічної кнопки, як Vivo Y15S і сьогодні все більше смартфонів пропонують невидимий сканер під екраном.

Які технології з’являться у смартфонів у майбутньому

Інтеграція штучного інтелекту

Технологія лише зароджується. Вона вже дозволяє вирішувати деякі завдання для вузьких фахівців, але викликати таксі або замовити піцу штучний інтелект поки що не здатний. З’являється все більше інформації про впровадження ШІ в нові смартфони, але що з цього вийде і як ця технологія допомагатиме у вирішенні повсякденних завдань, уявити поки що складно.

Розвиток гнучких та складних смартфонів

Вони вже продаються і мають популярність, але технологія явно сирувата і на неї напевно чекає технічний прорив. Збільшувати розміри сучасних смартфонів фізично вже нікуди, а складний пристрій легко перетворює компактний телефон на планшет.

Віртуальна та доповнена реальність

Ця технологія має всі шанси створити революцію взаємодії зі світом через мобільні пристрої. Окуляри AR та VR вже з’явилися. Подальший їх розвиток у вигляді деяких рішень безперечно переберуться і на смартфони.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні