Статті

Декілька порад, як вибрати «правильну» ковбасу

Як вибрати «правильну» ковбасу?

  1. Якісна ковбаса – це продукт вищого гатунку з маркуванням ДСТУ (Державний стандарт України). Вона виготовлена з добірного м’яса, в ній немає перемелених кісток або шкіри, що допускається в продукті першого сорту. Якщо ковбаса промаркована літерами ТУ (Технічні умови) – це вже не гарантія якості.
  2. Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і натуральною. За словами фахівців, не важливо, натуральна чи штучна оболонка, головне, щоб не було жодних ушкоджень, подряпин або проколів.
  3. Звертайте увагу на текстуру у розрізі ковбаси, це дуже важливо. Дивіться, щоб не було зайвих вкраплень. Якщо у складі є сало, то дивіться, щоб колір його був білим, в жодному разі не жовтим і тим більш сіруватим.
  4. Понюхайте ковбасу: вона повинна мати приємний запах.
  5. Намагайтеся не купувати нарізану варену ковбасу, краще купіть шматок. А якщо вам хочеться нарізки, її слід з’їсти відразу ж, не залишати на наступний день.

Що ще?

  • Виберіть свого виробника: того, кому ви довіряєте. Так ви ніколи не помилитеся.
  • Дивіться, щоб ковбаса продавалася у сертифікованих місцях, щоб вона лежала у холодильнику, щоб термін її придатності не подовжили.
  • Іноді недобросовісні продавці змінюють етикетки, наклеюють одну на іншу — це вже ознака того, що щось тут не так. Не беріть такий продукт.
Метки: споживач

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48
  • Статті

Почався сезон кліщів: що робити при укусі і чи здавати комаху на аналіз

Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…

19/05/2024 16:53
  • Статті

Смачні традиції: що таке хумус і як його їдять – готуємо самі

Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…

19/05/2024 15:59
  • Статті

Якщо нові зуби вам не по кишені, перевірте список пільговиків: хто має право на безкоштовне протезування

Для того щоб розуміти, чи можете ви отримати безоплатне зубопротезування, необхідно ознайомитися з чинним законодавством.…

19/05/2024 14:51