Статті

Декілька порад, як вибрати «правильну» ковбасу

Як вибрати «правильну» ковбасу?

  1. Якісна ковбаса – це продукт вищого гатунку з маркуванням ДСТУ (Державний стандарт України). Вона виготовлена з добірного м’яса, в ній немає перемелених кісток або шкіри, що допускається в продукті першого сорту. Якщо ковбаса промаркована літерами ТУ (Технічні умови) – це вже не гарантія якості.
  2. Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і натуральною. За словами фахівців, не важливо, натуральна чи штучна оболонка, головне, щоб не було жодних ушкоджень, подряпин або проколів.
  3. Звертайте увагу на текстуру у розрізі ковбаси, це дуже важливо. Дивіться, щоб не було зайвих вкраплень. Якщо у складі є сало, то дивіться, щоб колір його був білим, в жодному разі не жовтим і тим більш сіруватим.
  4. Понюхайте ковбасу: вона повинна мати приємний запах.
  5. Намагайтеся не купувати нарізану варену ковбасу, краще купіть шматок. А якщо вам хочеться нарізки, її слід з’їсти відразу ж, не залишати на наступний день.

Що ще?

  • Виберіть свого виробника: того, кому ви довіряєте. Так ви ніколи не помилитеся.
  • Дивіться, щоб ковбаса продавалася у сертифікованих місцях, щоб вона лежала у холодильнику, щоб термін її придатності не подовжили.
  • Іноді недобросовісні продавці змінюють етикетки, наклеюють одну на іншу — це вже ознака того, що щось тут не так. Не беріть такий продукт.
Метки: споживач

Новое на сайте

  • Новини

Лічильник без повірки – гроші на вітер: як уникнути переплат за газ

Багато українців не знають, що прострочена перевірка газового лічильника може обернутися значними переплатами.

14/10/2025 23:29
  • Новини

Погода в Україні на середу, 15 жовтня

Синоптик Наталка Діденко так говорить про погоду в середу: "Холодна погода, місцями навіть із нулями…

14/10/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 15 жовтня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Що про це говорять астрофізики?

14/10/2025 22:13
  • Новини

Кістковий бульйон: здоров’я у тарілці чи просто смачний міф?

Кістковий бульйон називають рідким золотом і приписують йому чи не магічні властивості. Але як це…

14/10/2025 21:39
  • Новини

4,37 мільйона українців під захистом Євросоюзу, де їх найбільше

Українці продовжують шукати захист у країнах ЄС: влітку 2025 року їх побільшало на 31 тисячу.…

14/10/2025 20:59
  • Новини

«Чушка Бюрек» – чому варто їсти і як приготувати з болгарського перцю

Рецепт «Чушка Бюрек» - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…

14/10/2025 19:59