Статті

Декілька порад, як вибрати «правильну» ковбасу

Як вибрати «правильну» ковбасу?

  1. Якісна ковбаса – це продукт вищого гатунку з маркуванням ДСТУ (Державний стандарт України). Вона виготовлена з добірного м’яса, в ній немає перемелених кісток або шкіри, що допускається в продукті першого сорту. Якщо ковбаса промаркована літерами ТУ (Технічні умови) – це вже не гарантія якості.
  2. Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і натуральною. За словами фахівців, не важливо, натуральна чи штучна оболонка, головне, щоб не було жодних ушкоджень, подряпин або проколів.
  3. Звертайте увагу на текстуру у розрізі ковбаси, це дуже важливо. Дивіться, щоб не було зайвих вкраплень. Якщо у складі є сало, то дивіться, щоб колір його був білим, в жодному разі не жовтим і тим більш сіруватим.
  4. Понюхайте ковбасу: вона повинна мати приємний запах.
  5. Намагайтеся не купувати нарізану варену ковбасу, краще купіть шматок. А якщо вам хочеться нарізки, її слід з’їсти відразу ж, не залишати на наступний день.

Що ще?

  • Виберіть свого виробника: того, кому ви довіряєте. Так ви ніколи не помилитеся.
  • Дивіться, щоб ковбаса продавалася у сертифікованих місцях, щоб вона лежала у холодильнику, щоб термін її придатності не подовжили.
  • Іноді недобросовісні продавці змінюють етикетки, наклеюють одну на іншу — це вже ознака того, що щось тут не так. Не беріть такий продукт.
Метки: споживач

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38