Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачАфери при обміні лампочок: пропонують обміняти лампочки по акції - будьте обережні

Афери при обміні лампочок: пропонують обміняти лампочки по акції – будьте обережні

Этот материал также доступен на русском языке
В інтернеті з'явилися оголошення про обмін старих лампочок на нові, причому за кожну лампочку нібито доплачують по 100 гривень.

Вказується, що ця акція організована спільно «Укрпоштою» та «Укренерго».

У компанії «Укренерго» попереджають, що не здійснюють обмін і не видають за лампочки жодної винагороди.

«Не переходьте за подібними посиланнями, не заповнюйте жодних заявок, запропонованих у таких оголошеннях. Контактні дані, які там пропонують вказати, шахраї можуть використовувати з власною метою», – йдеться у повідомленні компанії.

Що відомо про програму обміну

У січні 2023 року Кабмін України ухвалив постанову “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні”.

Ця постанова запустила енергозберігаючу програму. Її метою є зменшення навантаження на енергосистему при заміні ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи в будинках українців.

Обміняти п’ять звичайних ламп розжарювання (з вольфрамовою спіраллю) на п’ять світлодіодних (LED) ламп двох типів цоколя – Е27 (стандартний) та Е14 (малий, міньйон) – можуть усі громадяни України віком від 18 років (потрібно мати паспорт та податковий номер) .

Окрім фізичних осіб до програми приєдналися об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), медичні заклади, школи та заклади культури України.

Нове на сайті