Якщо у вас немає часу варити бобові, то ви можете використати рідину, яку зливаєте з баночки з консервованим горошком або квасолею.
Інгредієнти
Нутовий відвар – 3 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – 1/4 чайної ложки, лимонний сік – 1 столова ложка, олія без запаху – 200 мл.
Приготування
- Рідину після варіння нуту остудити і процідити через дрібне сито. Для цього рецепту знадобиться лише 3 столові ложки аквафаби. Решту рідини можна відразу злити в баночку, закрити кришкою і прибрати у холодильник. Там вона простоїть 2-3 дні. Або можна заморозити, а потім використовувати, коли настане час готувати салати.
- Нутовий відвар влити у високу чашу для занурювального блендера.
- Додати гірчицю, сіль та лимонний сік.
- Помістити ніжку блендера, щоб вона упиралася у дно. І почати збивати, поступово підливаючи олію – по 1-2 ложки.
- Буквально за 20-30 секунд ви побачите, як суміш побіліла і почала густіти. Продовжуйте додавати олію, збиваючи до потрібної густоти. Принцип такий: що більше олії, то густіший майонез. Багато чого залежить від густоти відвару – що він густіший, то швидшим є збивання.