Українські козаки здебільшого готували страви з круп та риби, бо ані скотарством, ані сільським господарством вони не займалися. І хоча багато часу козаки проводили в походах, вони розумілися на їжі. Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.
Ця страва – своєрідний кисіль на молоці, воді або рибному бульйоні, який став прототипом козацьких галушок.
Саламату козаки їли гарячою з хлібом.
18 травня у більшості областей України переважатиме дощова погода. Ще панує циклон, тому буде волого…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мігрень має «біологічний годинник» — порушення сну можуть його запускати. Дослідники підтвердили: сон — ключовий…
Європейський Союз готує екологічну революцію на дорогах — дизельні авто віком понад 10 років можуть…
Звичний салат із буряка та картоплі можна приготувати по-новому — без огірків і квасолі, зате…
Ринок праці України залишається динамічним — лише за перші чотири місяці 2025 року через Службу…