Статті

Що їли запорізькі козаки: козацька тетеря – здорове харчування богатирів

 

Їхня їжа була простою і смачною, з десертами та напоями. Пропонуємо вам рецепти страв, які готували запорізькі козаки.

Козацька тетеря

У святкові дні козаки готували тетерю на м’ясному або рибному бульйоні, а в піст заправляли хріном та квасом.

Інгредієнти

Житнє або гречане борошно – 3 столові ложки, пшоняна каша – 200 грамів, вода – 800 грамів, рибний бульйон, молоко і сіль – за смаком.

Приготування

  • Житнє або гречане борошно розвести водою до консистенції рідкого тіста і залишити на годину-дві для скисання.
  • Зварити на воді рідку пшоняну кашу.
  • Коли вона буде готова, влити в неї, помішуючи, житнє тісто і посолити.
  • Якщо тетеря вийде занадто густою, її можна розвести рибним бульйоном, молоком або водою.

Цю страву добре запивати квасом.

 

Новое на сайте

  • Новини

Коли стартує «Тисяча від Зеленського»: уряд назвав дату початку виплат

Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?

23/11/2025 15:00
  • Новини

Понаднормовий стаж у 2026 році: кому і скільки додадуть до пенсії

Нові правила для пенсіонерів у наступному році. Надбавки, стаж і межі виплат.

23/11/2025 14:00
  • Новини

Роз’яснення Пенсійного фонду: кому держава компенсує до 100% вартості “комуналки”

В Україні можна отримати пільги на оплату комунальних послуг у повному обсязі. Ось повний перелік…

23/11/2025 13:00
  • Статті

Який купити кораблик для підгодовування

Привіт! На зв'язку Владислав - засновник і керівник магазину Кораблик Рибака. З 2017 року ми…

23/11/2025 12:19
  • Новини

«Ощадбанк» попередив про критичний термін: кому доведеться негайно перевипустити картку

Автопродовження скасовано. У фінустанові назвали категорії клієнтів, яким автоматично не перевипустять картки.

23/11/2025 12:00
  • Новини

Спадщина з пасткою — коли вигідніше сказати “ні” майну

Отримати майно чи борги? Як спадщина може перетворитися на фінансовий тягар?

23/11/2025 11:00