Борошно пшеничне – 500 г, розпушувач – 10 г, вода – 100 мл, вершкове масло – 200 г, сир або бринза – 500 г, яйця курячі – 3 шт., мед – 20 г, олія соняшникова – 40 мл, сіль – за смаком.
Борошно та розпушувач просіяти, посолити, додати воду, половину розтопленого вершкового масла і вимісити тісто.
Тісто накрити рушником і залишити на півгодини «відпочити», потім поділити на 10 рівних частин і кожну частину розкотити у тонкий пласт і залишити на 15 хвилин, щоб листи тіста трохи підсохли.
Для приготування начинки сир змішати з яйцями, сіллю, вершковим маслом і медом.
Кожен корж тіста змастити олією, перемазати сирною начинкою і шарами укласти в змащену олією форму.
Запікати баницю 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, не виймати з форми до повного остигання.
Державну програму «Пакунок школяра» планують розширити. Вже незабаром батьки першокласників зможуть витрачати 5000 гривень допомоги…
За статистичними даними в Україні близько 1,8 млн українців викреслили зі списків пенсіонерів і вони…
Багато продуктів, які ми вважаємо цілком безпечними, насправді можуть містити токсичні речовини. З чим варто…
У Пенсійному фонді пояснили, кому з українців і чому можуть затримати виплату пенсій. Що обов'язково…
З 1 вересня 2025 року вчителі отримуватимуть щомісячну доплату у 2000 гривень. Які ще зміни…
Відмова гальм у транспорті з автоматичною коробкою передач — одна з найнебезпечніших дорожніх ситуацій. Головне…