Борошно пшеничне – 500 г, розпушувач – 10 г, вода – 100 мл, вершкове масло – 200 г, сир або бринза – 500 г, яйця курячі – 3 шт., мед – 20 г, олія соняшникова – 40 мл, сіль – за смаком.
Борошно та розпушувач просіяти, посолити, додати воду, половину розтопленого вершкового масла і вимісити тісто.
Тісто накрити рушником і залишити на півгодини «відпочити», потім поділити на 10 рівних частин і кожну частину розкотити у тонкий пласт і залишити на 15 хвилин, щоб листи тіста трохи підсохли.
Для приготування начинки сир змішати з яйцями, сіллю, вершковим маслом і медом.
Кожен корж тіста змастити олією, перемазати сирною начинкою і шарами укласти в змащену олією форму.
Запікати баницю 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, не виймати з форми до повного остигання.
В Україні планують підвищити тарифи на доставку газу у два етапи у 2026 році, у…
Програма «3000 кілометрів Україною», яку держава запустила в межах «Зимової підтримки», з перших хвилин викликала…
Є десерти, які створюють настрій свята ще до того, як потраплять на стіл. Це багатошарові…
У 2026 році українські пенсіонери отримають підвищення пенсій у два етапи: хто, скільки та коли…
Незабаром українцям почнуть нараховувати по 2000 гривень. Хто саме може отримати грошову допомогу та як…
Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2026 рік із рекордними видатками, серед яких пріоритетом залишається…