Статті

Болгарський пиріг «Баниця» – частування на всі випадки життя

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 500 г, розпушувач – 10 г, вода – 100 мл, вершкове масло – 200 г, сир або бринза – 500 г, яйця курячі – 3 шт., мед – 20 г, олія соняшникова – 40 мл, сіль – за смаком.

Приготування

  • Борошно та розпушувач просіяти, посолити, додати воду, половину розтопленого вершкового масла і вимісити тісто.

  • Тісто накрити рушником і залишити на півгодини «відпочити», потім поділити на 10 рівних частин і кожну частину розкотити у тонкий пласт і залишити на 15 хвилин, щоб листи тіста трохи підсохли.

  • Для приготування начинки сир змішати з яйцями, сіллю, вершковим маслом і медом.

  • Кожен корж тіста змастити олією, перемазати сирною начинкою і шарами укласти в змащену олією форму.

  • Запікати баницю 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, не виймати з форми до повного остигання.

Новое на сайте

  • Новини

У неділю сонце “вибухне”:19 жовтня Землю накриє потужна магнітна буря

19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?

18/10/2025 21:00
  • Новини

Чи рятує сіль від конденсату у помешканні: пояснення експертів

Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.

18/10/2025 20:00
  • Новини

Не треба ходити в ліс: вирощуємо печериці просто у квартирі

Як виростити гриби на балконі чи в погребі? Отримайте гарний урожай за 3 місяці без…

18/10/2025 18:55
  • Новини

Ідеальна осіння закуска: як приготувати смажені баклажани з часником за 20 хвилин

Золотисті баклажани з часником і зеленню без гіркоти. Головний секрет ароматної страви.

18/10/2025 17:55
  • Новини

Пенсійний фонд перевіряє субсидії: кому доведеться повертати гроші

ПФУ виявляє переплати. Що робити одержувачам, щоб не втратити соціальну допомогу?

18/10/2025 16:55
  • Новини

Нові акцизи від Кабміну: що суттєво подорожчає в Україні у 2026 році

Додаткові 20 мільярдів для бюджету. Уряд планує підвищити акцизи у наступному році — на що…

18/10/2025 15:55