Млинці з хурмою
Інгредієнти
«Для тіста: молоко – 500 мілілітрів, яйця – 2 штуки, борошно – 250 грамів, масло вершкове – 30 грамів, сіль – 1/3 чайної ложки, сода – 1/4 чайної ложки, цукор – 2 столові ложки, сік лимонний – 1 столова ложка, мак – 2 столові ложки;
для начинки: хурма – 5 штук, цукор – 4 столові ложки, кориця – 1 чайна ложка, сік лимонний – 3 столові ложки, вода – 4 столові ложки, сир – 100 грамів, сметана – 50 грамів.
Приготування
Вилити молоко у каструлю і додати вершкове масло. Нагрівати, доки масло не розтане. Не кип’ятити, просто нагріти і остудити. Яйця збити з цукром, влити холодне молоко і перемішати. Додати просіяне борошно, мак, сіль, соду. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати сік лимона і знову перемішати. Відправити тісто в холодильник.
Хурму очистити від шкірки і нарізати часточками. У каструлю налити воду і поставити на плиту. Додати хурму, цукор і сік лимона. Варити на повільному вогні 20 хвилин, поки хурма не стане м’якою. Додати мелену корицю, дати трохи охолонути і збити блендером.
Дістати тісто і випікати млинці. Мак буде осідати, тому перед вливанням тіста на сковороду перемішати. Сир змішати зі сметаною і змастити млинці разом із хурмою. Скласти млинці трикутниками.
Раїса Іванівна, м. Дніпро»