Статті

Що робити, якщо при подачі документів на призначення пенсії надходить відмова через помилки

На запитання пенсіонерів-переселенців відповіли фахівці Головного управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області Олена Болжеларська, начальниця управління з обслуговування громадян, та Анжела Немеш, заступниця начальника управління з питань виплат.

– Оформили пенсійну картку в Дніпровському районі Києва. Пенсія мала прийти через два місяці. Жінці 89,5 років. Чекаємо з 30 жовтня. Коли може бути пенсія?

– Для отримання більш детальної консультації заявниця може звернутися до відділу обслуговування громадян № 4 у Дніпровському районі м. Києва за телефоном: (044) 296-82-62. Із повним переліком сервісних центрів та телефонами «гарячих ліній» можна ознайомитися:

  • в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (вкладка “Органи ПФУ”);
  • на офіційному сайті Пенсійного фонду України за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/. У головному меню обрати вкладку “Контакти” → “Територіальні органи ПФУ”.

– Я 1963 року народження. Працювала на азотному підприємстві. У цьому році пішла на пенсію. Хорошу заробітну плату отримувала до 2000-го. Усі відомості залишились у Сєвєродонецьку. Як бути в такому випадку? Чи можу я потім перерахувати пенсію з врахуванням інформації про заробіток до 2000 року?

– Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року, незалежно від перерв (ст. 40 № ЗУ 1058-ІV від 09.07.2003 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).

– Подавала документи на призначення пенсії до Покровська й отримала відмову: «Невірно вказана дата народження». Телефонувала до Пенсійного фонду Покровська, там сказали, щоб набрала вас. Що мені далі робити?

– Вам необхідно звернутися до будь-якого відділу обслуговування громадян (сервісного центру). З повним переліком сервісних центрів та телефонами «гарячих ліній» можна ознайомитися:

  • в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (вкладка «Органи ПФУ»);
  • на офіційному сайті Пенсійного фонду України за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/ ( в головному меню обрати вкладку «Контакти» → «Територіальні органи ПФУ»)
  • або на офіційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області facebook.com/pfu.gov.ua.

Новое на сайте

  • Новини

Штраф або відчуження майна – до якої відповідальності притягують за борги за комуналку

З моменту введення воєнного стану в Україні пеня за борги за комунальні послуги була заборонена.…

17/05/2024 12:02
  • Новини

Як довго триватимуть відключення світла в Україні – прогнози уряду та Укренерго

З похолоданням українці стали активніше вмикати обігрівальні прилади, що стало причиною дефіциту в енергосистемі попри…

17/05/2024 10:59
  • Новини

В одному з міст з’явилася нова комунальна послуга – за що ще платитимуть мешканці

Мешканці одного з українських міст отримали платіжки за вивезення побутових відходів із додатковою графою. Яку…

17/05/2024 09:54
  • Новини

Розпочався прийом заявок на грошову допомогу від Карітас – як взяти участь у програмі

В одній з областей України збирають дані на виплати багатосекторної допомоги. Як подати заявку, щоб…

17/05/2024 09:16
  • Новини

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Що доросліша людина, то більше подій минулого вона може переосмислити. Про що шкодують українські пенсіонери…

17/05/2024 08:32
  • Новини

В одній з областей видається гуманітарна допомога – як отримати продуктовий набір

Благодійна організація допомагає жителям України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

17/05/2024 07:32