Як зберегти лимон?
1. Щоб довше зберегти цілий лимон, його необхідно загорнути у папір і покласти в прохолодне місце, не обов’язково в холодильник.
2. Щоб зберегти розрізаний лимон, треба зрізаною частиною занурити його в цукор. Лимонна кислота у поєднанні з цукром утворює плівку, яка не дасть лимону зіпсуватися: засохнути або покритися пліснявою.
Як змащувати форми при випіканні
Майте на увазі, при випіканні кексів, пасок та інших виробів форму треба лише злегка змащувати олією. При великому шарі олії відбувається процес не випікання, а смажіння, при якому на нижній поверхні виробу утворюється тверда скоринка, що заважає підйому тіста і пропіканню всередині виробу.
Навіщо при жарінні потрібен оцет
Щоб вироби з тіста не просочувалися жиром, слід смажити на сильному вогні, додавши в олію трохи оцту.
Перетертий сир змінить смак випічки
Щоб страви з сиру були смачнішими, треба пропустити його через м’ясорубку або перетерти у блендері.
Примхи бісквітного тесту
Бісквітне тісто треба вимішувати дуже акуратно і недовго, бо воно осяде, і бісквіт вийде непишним. Бісквітне тісто не можна зберігати. Після того як замісили його, відразу випікайте. Якщо ви випікаєте по черзі кілька бісквітних коржів, поставте тісто у холодильник.
Волоські горіхи можна прожарити – не пошкодуєте
Волоські горіхи для тортів і тістечок рекомендується до використання злегка прожарити в духовці, через що вони набувають приємного смаку.
Як розрізати гарячий пиріг
Якщо потрібно розрізати гарячий пиріг, нагрійте ніж у гарячій воді, швидко витріть його від вологи і розрізайте пиріг, доки ніж не охолонув.
Два секрети фруктового пирога
1. Щоб торт, оздоблений фруктами, не ставав м’яким, потрібно перед випіканням змастити його поверхню яєчним білком.
2. Коли випікаєте фруктовий пиріг, перед тим як викладати фрукти, посипте тісто борошном. Тоді тісто добре пропечеться.