Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк швидше впоратися вдома із застудою: що можна, а що не можна...

Як швидше впоратися вдома із застудою: що можна, а що не можна робити із процедур

Этот материал также доступен на русском языке
Застуда підкрадається до нас непомітно. Ще ранок йшли на роботу здоровими та повними сил, а вже надвечір з'явилося печіння в носі, слабкість і головний біль.

Так позначається ГРВІ – застуда, яка вважається сезонною хворобою, оскільки пік поширеності посідає холодну пору року. Переохолодження послаблює місцевий імунітет, дозволяючи вірусам поринути у організм.

Лікування застуди в домашніх умовах часто має на увазі використання «народних засобів». Які ж із них справді можуть допомогти від застуди?

Що допоможе при застуді?

Настій сосни

При симптомах застуди рекомендується 100 г свіжої хвої сосни залити 1 літром води, довести до кипіння і зняти з вогню. Настояти під кришкою 1-2 години, процідити. Пити по 100 мл 3-4 рази на день, додавши 1 чайну ложку меду.

Настій чабрецю

Рекомендується для очищення легень і бронхів від слизу і мокротиння, що скупчилися в них. 2 столові ложки сухої подрібненої трави чебрецю заварити 300 мл окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Пити як чай. Через кілька днів легені та бронхи очистяться.

Увага! Чебрець протипоказаний дітям, а люди з хворобами щитовидної залози повинні проконсультуватися з лікарем.

Настій берези

10 г подрібненого листя берези заварити 500 мл окропу, настояти 1 годину, процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день як потогінний засіб.

Відвар збору

Взяти порівну квіток бузини чорної та липи. 1 столову ложку подрібненої суміші залити 400 мл окропу, прокип’ятити 5-10 хвилин, процідити. Пити дуже теплим на ніч по 200-400 мл.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Якщо болить горло

При болі у горлі візьміть кору дуба – 2 частини і квітки липи – 1 частину. 2 столові ложки суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Полоскати рот і горло кілька разів на день.

Нежить: гріти чи не гріти

Майте на увазі, при нежитю не можна гріти ніс. Зігрівання пазух носа підвищує температуру в цьому місці, що може посилювати запалення і розмноження патогенних організмів.

Нове на сайті