Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайм'якіші рулетики з яблуками нашвидкуруч - для любителів нескладних страв

Найм’якіші рулетики з яблуками нашвидкуруч – для любителів нескладних страв

Этот материал также доступен на русском языке
Холодними зимовими вечорами, та й літніми теплими на дачних посиденьках завжди до місця чай із ніжною домашньою випічкою.

М’які рулетики з яблуками нашвидкуруч

Інгредієнти

Для приготування тіста:

350 г борошна
200 г р вершкового масла (маргарину)
200 г сметани
2 ч. л. ванільного цукру
1 ч. л. розпушувача

Для приготування начинки:

4-5 яблук (середніх)
150 г цукру (за смаком)
2 ст. л. лимонного соку
Цедра лимона (кориця, родзинки та ін.) за бажанням

Приготування

  • У миску відправляємо вершкове масло, сметану та ванільний цукор. Добре перемішуємо.
  • Половину борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо до сметанно-масляної суміші.
  • Починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи борошно, що залишилося (борошно може знадобитися більше або менше). У результаті має вийти м’яке тісто, що не липне до рук.
  • Для начинки яблука натираємо на великій тертці. Додаємо лимонний сік, цукор і, за бажанням, цедру лимона (корицю, родзинки та ін.)
  • Тісто розгортаємо у прямокутник 15х30 см. По центру розподіляємо начинку (яблука попередньо процідити від соку через сито) і загортаємо спочатку один край, потім внахлест другий.
  • Розрізаємо на шматочки шириною 4-5 см.
  • Змащуємо збовтаним яйцем (за бажанням) і випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці до гарного рум’яного кольору 25-35 хв.

Готові рулетики за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

 

Нове на сайті