М’які рулетики з яблуками нашвидкуруч
Інгредієнти
Для приготування тіста:
350 г борошна
200 г р вершкового масла (маргарину)
200 г сметани
2 ч. л. ванільного цукру
1 ч. л. розпушувача
Для приготування начинки:
4-5 яблук (середніх)
150 г цукру (за смаком)
2 ст. л. лимонного соку
Цедра лимона (кориця, родзинки та ін.) за бажанням
Приготування
- У миску відправляємо вершкове масло, сметану та ванільний цукор. Добре перемішуємо.
- Половину борошна змішуємо з розпушувачем і просіюємо до сметанно-масляної суміші.
- Починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи борошно, що залишилося (борошно може знадобитися більше або менше). У результаті має вийти м’яке тісто, що не липне до рук.
- Для начинки яблука натираємо на великій тертці. Додаємо лимонний сік, цукор і, за бажанням, цедру лимона (корицю, родзинки та ін.)
- Тісто розгортаємо у прямокутник 15х30 см. По центру розподіляємо начинку (яблука попередньо процідити від соку через сито) і загортаємо спочатку один край, потім внахлест другий.
- Розрізаємо на шматочки шириною 4-5 см.
- Змащуємо збовтаним яйцем (за бажанням) і випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці до гарного рум’яного кольору 25-35 хв.
Готові рулетики за бажанням посипаємо цукровою пудрою.