П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк швидко позбутися синця

Як швидко позбутися синця

Этот материал также доступен на русском языке
Синець - відносно нешкідливе пошкодження дрібних капілярів. Щоб позбутися синця, тілу потрібно від двох до трьох тижнів.

Але в залежності від того, коли ви отримали синець, процес його заживлення можна прискорити.

Від чого залежить надання першої допомоги?

Якщо діяти оперативно, можна позбутися наслідку від забою за кілька днів.

Щоб правильно позбутися синця, слід зауважити, на якій він стадії. Адже те, що допоможе позбутися синця через два дні після травми, категорично не можна робити в перший.

Одразу після удару

Синець з’являється через сильний удар. Він травмує дрібні судини, з них витікає трішки крові, яка мігрує і провокує набряк. На цій стадії синець ще не сформувався остаточно. Місце забиття може лише набрякнути й стати червоно-рожевим. Головне завдання в цей момент – завадити розростанню синця.

Холодний компрес

Що швидше до нього прикласти холодний компрес, то меншим буде синець. Під дією холоду сповільнюється потік крові та зменшується біль.

Як компрес можна використати будь-які підручні засоби: пакет з льодом або заморожені овочі. Лише слід бути обережним й не нашкодити собі ще більше.

Для цього треба загорнути компрес в тонку тканину або рушник і тримати його над травмованим місцем не більше 10 хвилин. Процедуру можна повторити лише після 20-хвилинної перерви.

Якщо синець на нозі

Допомогти при синцях можуть навіть закони фізики. Всього лише треба тримати забите місце вище рівня серця.

Тобто, якщо травмовано ногу, слід розмістити її на валику або подушці. Гравітація змусить кров відливати від місця пошкодження, що зробить розміри синця меншими.

Як позбутися синця, коли йому день і більше

За добу після травми синець вже повністю сформований. Кров у місці забиття темніє, що віддає синім, фіолетовим, зеленуватим відтінком на поверхні шкіри.

Теплий компрес

Зменшити синець уже не вдасться, тож слід зосередитися на тому, щоб пришвидшити розсмоктування крові. В такому випадку слід застосовувати теплі компреси – за допомогою грілки або змоченої теплою водою тканини.

Підготувала Світлана Комісаренко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні